Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Helsingør Kommune

Konstitueringsaftale offentliggjort

Følg kommunalvalget 2013 i Helsingør Kommune minut-for-minut. Vi opdaterer løbende med seneste nyt.

ONSDAG D. 20. NOVEMBER 2013:

10:26: Konstitueringsaftale offentliggjort: De Radikales spidskandidat, Christian Holm Donatzky, har offentliggjort den konstitueringsaftale, som Konservative har indgået med Dansk Folkeparti, Venstre og Radikale. De såkaldte "pejlemærker" i konstitueringsaftalen er: Skoler og daginstitutioner i topklasse. Styrket samarbejde med Helsingborg. Bedre vilkår for erhvervslivet. Mere tryghed i trafikken. Mindre bureaukrati. Sund økonomi. Bredt samarbejde i byrådet.

09:47: En god aftale i Helsingør: Den nye Konservative borgmester, Benedikte Kiær, siger til TV2 News, at man under forhandlingerne har fået hørt på hinanden og talt om politiske pejlemærker partierne imellem. "Vi har fået en god aftale," siger hun. 

00:02: Resultat: Konservative får borgmesterpost:
På trods af en lille tilbagegang kan De Konservative med 29,7 procent af stemmerne sætte sig på borgmesterposten i kommunen. Det bliver således Benedikte Kiær (K), der bliver kommunens nye borgmester.

TIRSDAG D. 19. NOVEMBER 2013:

21:34: Kvistgård talt op som det første valgsted i kommunen: Klokken
21.15 kom første resultat fra Kvistgård, hvor der meldes om markant tilbagegang
for S, SF og V skriver Sjællandske Medier. DF, Konservative og Enhedslisten går
frem.
 

20:05: Det bliver lige så tæt som i 2009: Ifølge en exitprognose får S, SF og Enhedslisten 11 mandater, mens Konservative og Venstre får ti mandater i alt. Valget i Helsingør ser hermed ud til at blive lige så tæt som i 2009. Dansk Folkeparti, De Radikale og Lokaldemokraterne kommer derfor sandsynligvis til at have de afgørende mandater under konstitueringsforhandlingerne. Det skriver DR Nyheder ifølge KL.

19:08: Exitprognose: S og K kører dødt løb: DRs exitprognose klokken 18 viser, at borgmesterkandidaterne
for Konservative og Socialdemokraterne i kommunen står helt lige. Således kan både
den tidligere socialminister Benedikte Kiær (K) og Henrik Møller (S) i
følge exitprognosen se frem til godt 24 procent af stemmerne og dermed syv
mandater. Det skriver dr.dk.

 18:59: Flot stemmeprocent: Klokken 18 havde 59,3 procent af helsingoranerne stemt, skriver Sjællandske Medier. Til kommunalvalget i 2009 på samme tidspunkt lå stemmeprocenten på blot 53,2 procent.
 
16:40: Næsten halvdelen af vælgerne har stemt: En optælling fra de 11 valgsteder i Helsingør Kommune viste klokken 16, at 41,4 procent af vælgerne allerede har sat deres kryds. På samme tidspunkt i 2009 havde 35,7 procent af vælgerne i Helsingør været en tur forbi stemmeboksen. 
 

11:10: Folk bag annonce står frem: To personer bag den anonyme annonce i Helsingør Dagblad står nu frem. Erhvervsmægler Bjarne Jensen og tidligere forretningsdrivende Klaus Føger afslører, at de var med i en gruppe af syv personer, der indrykkede annoncen. Klaus Føger fortæller yderligere, at gruppen skulle være tværpolitisk sammensat, og at de valgte at indrykke annoncen på grund af utilfredshed med sidste valgs forløb: "Jeg er ikke selv politisk engageret, men jeg synes, at det var så forfærdelig
en måde det endte på ved sidste valg, at der var brug for et budskab om
fornyelse", siger Klaus Føge til Frederiksborg Amts Avis". 

 08:25: Brevstemmer slår ny rekord: Ved sidste valg stemte under 1.500 borgere via brevstemmer, men i år er dette tal fordoblet, skriver Helsingør Dagblad. De over 3.000 brevstemmer er ny rekord i Helsingør Kommune, hvor årsagen menes at være, at borgerne har fået flere steder at brevstemme samt, at valget ser ud til at blive utroligt spændende.

MANDAG D. 18. NOVEMBER 2013:

12:20: Benedikte Kiær beskyldes for at handle "fordækt og usselt": Partier fra Enhedslisten til Liberal Alliance kalder anonym helsidesannonce for borgmesterkandidat Benedikte Kiær for fordækt og ussel, skriver Frederiksborg Amts Avis i dag. I annoncen uden afsender, der blev bragt i Helsingør Dagblad i lørdags, beskyldes rød blok og Venstre for at have lukket det lokale hospital, V-borgmesteren kaldes en kupmager, der hellere vil læne sig op af de røde partier end de borgerlige. Blandt kritikerne af Benedikte Kiærs annonce finder vi blandt andet borgmester Johannes Hecht-Nielsen og en lang række kandidater fra de Radikale, Liberal Alliance og Socialdemokraterne. "Er der ingen anstændighed tilbage i denne valgkamp? I gårsdagens Dagblad var indrykket en »hadeannonce« på en hel side, naturligvis anonymt! Flot ikke!," lyder det fra borgmesteren på Facebook, skriver Frederiksborg Amts Avis. Og Enhedslistens byrådskandidat Jørgen Bodilsen retter også kritik mod Helsingør Dagblad. "Jeg er dybt chokeret over at Helsingør Dagblad lørdag på side 9 bringer en helsides annonce. Der er indsat anonymt. Annoncen indeholder en række forkerte og ondskabsfulde oplysninger om forskellige partier og opfordrer til at stemme på Benedikte Kiær fra de konservative. Helsingør Dagblad må være forpligtet til at fortælle hvem der står bag annoncen, siger Jørgen Bodilsen til både Frederiksborg Amts Avis.

SØNDAG D. 17. NOVEMBER 2013:

13:49: Borgmesteren: Løkke Rasmussens rejsefråds betyder ikke noget for kommunalvalget: Lars Løkke
Rasmussens (V) rejsefråds har ikke konsekvenser for Venstre ved kommunalvalget
i Helsingør. Det fastlår borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) over for Helsingør
Dagblad. Om sagen siger han: "Selvfølgelig er det en sag, som alle helst
havde været foruden. Men jeg hæfter mig ved, at han lægger alt frem. At han har
fulgt organisationens rejseregler. Og at han har reageret, som han skulle, ved
at få reglerne ændret." 

11:16: Bruger flest penge på kultur: Cirka 1000 kroner pr. indbygger. Så meget bruger Helsingør Kommune på kultur og er således en af de kommuner, der bruger flest penge på området. Det skriver dr.dk. For borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) er det en målrettet strategi: "Kulturdelen er et nødvendigt element for at sikre, at Helsingør fremadrettet kan have et velfærdsniveau, som det vi har i dag. Det er jo en bevidst satsning. Det skal gøre, at vi kan vækste i Helsingør igen og skabe nye job indenfor turisme," siger han til dr.dk.

 
LØRDAG D. 16. NOVEMBER 2013: 

15:40: Verden er større end din sofa: Fire byrådskandidater på tværs af partiskel er gået sammen om at lave en youtube-video for at få flere vælgere til at stemme den 19. november. Det skriver Sjællandske Medier. Blot 67,4 procent af vælgerne stemte for fire år siden, hvorfor filmen kom til at hedde "Aldrig mere 2009". De fire politikere er Philip Læborg, Det Konservative Folkeparti, Tawfik Nerway, Socialistisk Folkeparti, Jacob Levin Svendsen, Venstre og Thomas Horn, Socialdemokraterne.

 
 FREDAG D. 15. NOVEMBER 2013:
 
14:30: Flere brevstemmer: Brevstemmerne fosser ind i Helsingør Kommune. Den 14 november var antallet af brevstemmer på 2.034, hvilket er markant højere end det samlede antal brevstemmer på 1.447 ved valget i 2009.
 
TORSDAG D. 14. NOVEMBER 2013:
 

10:33: Radikale vil lukke psykiatrisk hospital: For godt et år siden lukkede Helsingør Hospital, og står de til de Radikale, må endnu et hospital i Helsingør dreje nøglen om: "Vi vil have, at det psykiatriske hospital i Helsingør skal flyttes og lægges sammen med Hillerød. Vi har gennem årene arbejdet for, at psykiatriske hospitaler ligger tæt sammen med de somatiske hospitaler," siger Charlotte Fischer, der er De Radikales spidskandidat i Region Hovedstaden, til Helsingør Dagblad.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.