Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative vil skifte Barfoed ud

Efter flere måneders konservative katastrofemålinger taler en række af partiets tillidsfolk nu om at skifte formand Lars Barfoed ud.

Lars Barfoed, formand for De Konservative.
Lars Barfoed, formand for De Konservative.

En række konservative tillidsfolk kritiserer nu åbent partiformand Lars Barfoed (K) efter flere meningsmålinger, hvor de Konservative ligger under tre procents tilslutning, skriver Politiken lørdag.

- Han er ikke den rigtige formand. Han mangler den der pondus og handlekraft, siger Flemming Ibsen, konservativ lokalformand i Ishøj, til avisen

Samtidig mener byrådsmedlem Mads Andersen (K) fra Køge, at det konservative landsråd til efteråret er det oplagte tidspunkt at vælge en ny formand, hvis målingerne ikke har rettet sig inden da.

Tidligere folketingsmedlem og nuværende borgmester i Vesthimmerland Kommune, Knud Kristensen (K), mener ikke, at kommunikationsopgaven er løst godt nok, og påpeger ifølge Politiken, at tidligere partiformand Lene Espersen »var fantastisk til at kommunikere og få de politiske budskaber ud«.

Selv om formanden for de konservative i Faxe, Lone Elgkær (K), godt kan lide Lars Barfoed, mener hun ikke, at partiet på langt sigt kan leve med en formand, der »ikke sælger billetter«.

- Jeg har været sammen med ham til nogle virksomhedsbesøg. Han er jo seriøs og alt det, men han sælger ikke billetter. Det må man bare konstatere. Med den konstellation, hvor man bare kan lave forlig uden om ham, får han ikke nogen presse af nogen art. Derfor er det lidt af en dødsspiral, man er inde i, fordi det hele forstærker hinanden, siger hun.

Lars Barfoed har ikke ønsket at kommentere kritikken over for Politiken, men partiets gruppeformand, Brian Mikkelsen (K), som flere tillidsfolk nævner som mulig arvtager, udtaler, at Barfoed bliver siddende i hele valgperioden.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks