Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative vil lade DR overtage TV2's regioner

I et nyt medieudspil lægger De Konservative op til at sælge TV2 og lægge stationens regioner sammen med DR's.

Arkivfoto. I et nyt medieudspil lægger De Konservative op til at sælge TV2 og lægge stationens regioner sammen med DR's.
Arkivfoto. I et nyt medieudspil lægger De Konservative op til at sælge TV2 og lægge stationens regioner sammen med DR's.

Forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig præsenterer regeringspartiet De Konservative nu sit medieudspil.

TV2 skal på private hænder, mens TV2's otte regionale tv-stationer skal lægges sammen med DR's regionale radiostationer og være en del af DR.

Sådan lyder det fra Naser Khader, medieordfører for De Konservative, ifølge DR Nyheder.

»Det er enormt vigtigt, at vi har TV2-regionerne. De skal bevares, men til gengæld skal de lægges ind under DR-regionerne«, siger han.

Det nuværende medieforlig udløber med udgangen af 2018. Derfor ventes det, at forhandlingerne om et nyt medieforlig snart begynder så småt.

Naser Khader er af den overbevisning, at man netop kan styrke den regionale nyhedsdækning ved at lægge TV2's regioner sammen med DR's regionale radiostationer.

»De skal fortsætte, som de er, bare under DR's regi i samarbejde med DR's regioner,« siger Naser Khader og peger på et eksempel:

»I Aarhus kunne man slå P4 Østjylland sammen med TV2 Østjylland, og der vil der så komme større fokus på både radio og tv i hele det østjyske sendeområde. Og det skal også gælde i resten af landet.«

I modsætning til Dansk Folkeparti ønsker De Konservative ikke at fastsætte et konkret sparekrav til DR forud for de kommende forhandlinger om et nyt medieforlig.

Men DR skal fokusere mere på at levere public service frem for eksempelvis underholdningsprogrammer.

Naser Khader mener, man kan få en bedre pris for TV2, hvis man skiller regionerne fra. De otte regionale tv-stationer, der hører under TV2, er de eneste i TV2-regi, der i dag modtager licenskroner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.