Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative vil fjerne opgaver fra Skat

Skats problemer er så store, at politikerne må tænke utraditionelt, mener skatteordfører Brian Mikkelsen (K).

De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, er klar til at slanke Skat for visse opgaver eller lade kommunerne kradse offentlige restancer ind. Scanpix/Martin Sylvest
De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen, er klar til at slanke Skat for visse opgaver eller lade kommunerne kradse offentlige restancer ind. Scanpix/Martin Sylvest

København. Når Skat har en stadig stigende gældsbyrde på over 80 milliarder kroner, som skal inddrives, og samtidig kræver strafrenter af skyldnere, der har svært ved at få en tilsendt en gældsopgørelse, så må Folketinget vurdere behovet for nye løsninger.

Det kan være at fjerne visse opgaver fra Skat, og eventuelt lade kommunerne opkræve restancer som ejendomsskat.

Det siger De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

- Man må tænke ud af boksen. Vi har haft problemer med Skat i rigtig mange år. Man må overveje alle muligheder - eksempelvis om gældsposter skal opkræves af kommunerne som før, eller at dele af Skat kommer andre steder hen, siger Brian Mikkelsen.

Berlingske skriver søndag, at skatteskyldnere ikke længere kan få faste afdragsordninger med Skat. Sagsbehandlingen varer desuden så længe efter lukningen af Skats skandaleramte system EFI, der skulle inddrive al gæld til det offentlige, at skyldnerne er efterladt i kaos.

Det er næsten umuligt at få tilsendt fordringsattester, som opgør borgernes skattegæld. Det oplyser advokater, revisorer og gældsrådgivere til Berlingske. Der løber 8,05 procent i årlig rente på skyldnernes gæld til det offentlige - uden at disse kan gøre noget ved det.

- Det er helt uanstændigt. Efter kaos med EFI får man en yderligere gæld, fordi man ikke kan betale sin gæld tilbage. Der skal ryddes op i skattebulen, så almindelige borgere behandles anstændigt, og systemet er på borgernes side, siger Brian Mikkelsen.

Spørgsmål: - Skal man sætte det tikkende renteur i stå, hvis det er Skats skyld, at skyldneren ikke får en afdragsordning?

- Nej. Man skal gå mere ind i de enkelte sager. Det er et klart dilemma. På den ene side skylder mennesker Skat - altså fællesskabet penge. På den anden side vil rigtig mange gerne betale deres gæld tilbage, siger Brian Mikkelsen.

Ritzau har forgæves søgt en kommentar fra skatteminister Karsten Lauritzen (V).

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.