Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative takker nej til åbenhed om fotovogne

Venstres forslag om at gøre placeringen af fotovogne offentligt tilgængelig får en kold skulder fra de Konservative. Forslaget får ingen betjente tilbage på gaden, lyder det.

De Konservative ser ingen grund til at informere bilisterne om placeringen af fotovogne på politi.dk, som Venstre har foreslået.

Partiformand Søren Pape Poulsen (K) vil hellere have fotovognene helt væk fra vejene og sende betjentene ud at patruljere.

»Problemet med forslaget fra Venstre er, at betjente stadig skal sidde i vognene, hvilket er spildte kræfter. Hvis vi skal til at lave nye systemer med ansatte i politiet, der sidder og skriver, hvor fotovognene er, så fjerner det ikke pengemaskine-begrebet,« siger han.

Forslaget fra Venstre går på, at bilister skal have mulighed for at finde ud af, hvor fartkontrollerne gennemføres. Oplysningerne skal lægges ud på politi.dk hver dag, og så skal der opstilles advarselsskilte ved fotovognene.

Men den løsning øger ikke trafiksikkerheden, mener Søren Pape Poulsen.

»Hvis vi skal sætte farten ned, så skal vi sætte stærekasser op ved farlige veje eller omkring skoler. Venstres forslag får ingen betjente tilbage på gaden,« siger han.

Både SF, LA og DF støtter forslaget fra Venstre, mens Socialdemokraterne ifølge DR Nyheder vil lade det være op til politiet, om placeringen af fotovogne skal lægges ud på nettet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.