Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative profiler i kamp om kredsmandat

De konservative partifæller Benedikte Kiær og Rasmus Jarlov kommer efter alt at dømme til at kæmpe om et enkelt nordsjællandsk mandat.

Den konservative folketingskandidat Rasmus Jarlov (K), der stiller op i Fredensborgkredsen, ser ud til at få skarp konkurrence fra tidligere socialminister Benedikte Kiær (K), som har meldt ud, at hun ikke blot går efter borgmesterposten i Helsingør, men at hun nu også har taget imod en invitation fra Helsingørkredsen om at blive folketingskandidat i samme by. Dermed kommer de to til at kæmpe om det ene nordsjællandske konservative mandat, der ifølge alle meningsmålinger vil blive tildelt partiet efter næste valg, skriver Politiken søndag.

Benedikte Kiær vil kun nedlægge sit folketingskandidatur, hvis hun bliver borgmester, men hun ser ikke det store problem i, at hun kan risikere at skubbe Rasmus Jarlov af pinden.

- Vi står over for nogle udfordringer. Der er kredse og storkredse nok til sådan en som Jarlov. Lad os nu lige tage en ting ad gangen, siger Benedikte Kiær til Politiken.

Rasmus Jarlov udtrykker forståelse for Kiærs beslutning.

- Jeg ser det ikke som nogen ulempe for mig, at der kommer en stærk kandidat, som kan være med til at samle nogle stemmer, siger han til avisen.

Ved kommunalvalget genopstiller Jarlov til Københavns Borgerrepræsentation, men medmindre de konservative mod forventning erobrer en borgmesterpost i København, vil han gå efter et såkaldt dobbeltmandat, så han både sidder i Folketinget og i Borgerrepræsentationen. Hvis han altså bliver valgt, skriver Politiken.

BNB

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks