Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative kan blive halveret

Ny prognose forudser, at de Konservative kan miste opbakning fra halvdelen af de vælgere, der stemte på partiet ved kommunalvalget i 2009.

De Konservative kan blive halveret ved efterårets kommunalvalg. Det viser en ny prognose, som professor Søren Risbjerg Thomsen, Aarhus Universitet, har foretaget for Altinget.dk.

Partiet står til at lande på et landsresultat på kun 5,2 procent.

Ved sidste kommunalvalg i 2009 opnåede De Konservative 11 procent af stemmerne på landsplan og i alt 12 borgmesterposter. Hos flere af de konservative borgmestre erkender man, at partiet er trængt.

K-borgmestrene tror dog ikke på, at det kommer til at gå helt så galt, som prognosen spår.

- Risbjergs prognoser baserer sig hovedsageligt på landsmålinger. Men vælgerne adskiller lokalpolitik og landspolitik. Vi har nogle stærke borgmesterkommuner og rådmænd, der markerer sig godt. Der, hvor vi er synlige, kan vi fravige landstendensen, men der, hvor vi er knap så synlige, vil vi blive ramt af den, siger Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen (K) til Altinget.dk.

Samme melding kommer fra en anden partifælle, Morten Slotved (K), borgmester i Hørsholm.

- På landsplan er vi presset. På Christiansborg har vi ikke været gode nok til at formidle vores politik. Men på kommunalt plan er jeg overbevist om, at vi står stærkere, så jeg tror ikke på, at vi får så dårligt et valg, som prognosen spår. Vores store prøve bliver kommunalvalget, hvor vi får et praj om, hvor vi reelt ligger henne, siger Morten Slotved.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.