Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative kalder minister i samråd om 1813-kaos

De Konservative kalder sundhedsminister Astrid Krag i samråd på baggrund af startvanskelighederne for Region Hovedstadens nye akuttelefon, 1813.

Fra  Akutberedskabet Akutmedicinsk Kommunikationscenter i Ballerup hvor man blandt andet besvarer opkald på 112 og 1813. Arkivfoto.
Fra  Akutberedskabet Akutmedicinsk Kommunikationscenter i Ballerup hvor man blandt andet besvarer opkald på 112 og 1813. Arkivfoto.

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) skal gøre rede for de lange ventetider og debutproblemer, som Region Hovedstadens nye akuttelefon, 1813, har været ramt af, siden den blev lanceret 1. januar. De Konservatives sundhedsordfører, Mai Henriksen (K), har kaldt ministeren i samråd på grund af de mange problemer med 1813, skriver eb.dk.

»Finder ministeren, at den nye akuttelefonordning i Region Hovedstaden sikrer lige og let adgang til sundhedsvæsenet, og hvad er ministerens holdning til de lange ventetider, herunder hvorvidt det er sundhedsmæssigt forsvarligt med så lange ventetider – især i lyset af, at sundhedspersonale, der skal videregive alarmerende oplysninger om potentielt livstruende situationer, nu også skal anvende 1813?« lyder samrådsspørgsmålet ifølge eb.dk fra Mai Henriksen.

Flere medier har siden starten på 2014 beskrevet de mange problemer, som 1813 har haft med blandt andet lange ventetider og telefonlinjer, der smed borgere ud af køen.

Mai Henriksen henviser ifølge eb.dk til, at der Sundhedsloven står, at man skal have en fri og lige adgang til sundhedsvæsenets ydelser.

»Jeg tror da, at de fleste kan se, at der ikke er lige adgang på nuværende tidspunkt. Det er jo nu, at vi begynder at høre om de her forskellige sager,« siger Mai Henriksen til eb.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.