Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative i kovending i borgmestervalg

Torsdag mente Konservative, at Kenny Bruun Olsen på grund af rygter var den forkerte til at afløse Thomas Banke som borgmester i Fredericia. Nu er partiet vendt på en tallerken.

Torsdag sagde John Bader (K), gruppeformand i Fredericia, til dagbladet Politiken, at de Konservative ikke kunne støtte Kenny Bruun Olsens borgmesterkandidatur, da han hurtigt ville blive væltet som borgmester »hvis de rygter, der går om ham, er rigtige«. Det var blandt andet rygter om påstået sort arbejde.

Søndag aften lyder der helt andre toner fra John Bader, der ligesom resten af Fredericia Byråd står bag valget af Kenny Bruun Olsen som ny borgmester. Den 50-årige løsgænger, der for få dage siden blev smidt ud af Venstre, vælges officielt på et ekstraordinært byrådsmøde mandag aften.

- Vi har fået at vide, at der ikke skulle være noget i de rygter, så jeg er helt tryg ved valget, siger John Bader til Berlingske Nyhedsbureau og uddyber:

- Vi har snakket om, at Venstre som det store parti skulle beholde borgmesterposten, og der var ikke andre kandidater i spil, siger han og ser fremad:

- Vi skal videre nu. Den seneste tid har det været flovt at være byrådsmedlem i Fredericia, siger han.

Rygterne om Kenny Bruun Olsen blussede op, da der blev sendt et trusselsbrev til Venstres formand i Fredericia, Jakob Ladingkær (V), og daværende V-gruppeformand i byrådet, Peder Hvejsel. De blev af den anonyme afsender bedt om at bringe brevet videre til Kenny Bruun Olsen.

- Der stod, at hvis jeg ikke trækker mig som kandidat til borgmesterposten, så vil det komme ud i alle landets medier, at jeg har fået lavet sort arbejde, sagde Kenny Bruun Olsen torsdag til Berlingske Nyhedsbureau.

Han politianmeldte i første omgang ikke truslen, men valgte at fortælle om truslerne og rygterne, fordi den konservative John Bader omtalte rygterne i Politiken.

- Nogen mener, at jeg har fået lavet mit hus sort, men jeg har kvitteringer på det hele. Og jeg har forsøgt at holde min sti så ren som overhovedet muligt, sagde Kenny Bruun Olsen og gav udtryk for, at han var rystet over sin borgerlige kollegas udmelding i Politiken:

- Det, som John kommer ud med, er direkte ondskab.

Torsdag, inden Thomas Banke (V) havde meddelt sin afgang som borgmester, afviste Kenny Bruun Olsen, at han skulle være kørt i stilling som ny borgmester:

- Der skete en masse i byrådet på det tidspunkt, og vi skulle jo finde ud, hvad vi skulle gøre, hvis Thomas ville trække sig. Vi har sådan set alle sammen været kandidater i Venstre, men jeg har sagt, at jeg ikke skal noget som helst, da jeg lige er kommet til et firma, hvor jeg har et rigtig godt job med en rigtig god løn. Og jeg ved godt, hvad man kan blive udsat for som borgmester, sagde han.

De Konservatives kovending i Fredericia er ikke enestående. Før jul opfordrede partiet sammen med resten af Fredericia Byråd Thomas Banke til at trække sig som borgmester. Et par uger senere mente Konservative, at Thomas Banke var den rette til at bære borgmesterkæden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.