Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative forventer flere ledige

I stedet for at skabe varige job brænder regeringen penge af på at pynte på dagpengereformen. Det er spild af penge og risikerer at øge ledigheden, siger de Konservatives Mike Legarth.

- Vi burde have skabt varige job, men nu bruger vi skatteydernes penge på at pynte på dagpengereformen. I bedste fald udsætter man problemet, i værste fald brænder man pengene af til ingen verdens nytte, siger Mike Legarth fra De konservative.
- Vi burde have skabt varige job, men nu bruger vi skatteydernes penge på at pynte på dagpengereformen. I bedste fald udsætter man problemet, i værste fald brænder man pengene af til ingen verdens nytte, siger Mike Legarth fra De konservative.

Det Konservative Folkeparti er ikke med i finanslovsaftalen, og det er en skam, mener partiets finansordfører, Mike Legarth, der beklager, at de borgerlige partier står uden for aftalen.

For aftalen med Enhedslisten løser ikke de udfordringer, som dansk økonomi står over for, lyder det fra K-ordføreren, der frygter, at ledigheden vil stige på grund af den nye finanslov.

- Vi burde have skabt varige job, men nu bruger vi skatteydernes penge på at pynte på dagpengereformen. I bedste fald udsætter man problemet, i værste fald brænder man pengene af til ingen verdens nytte, siger Mike Legarth.

Han undrer sig også over regeringens linje i forhold til skatter og afgifter.

- Først laver man en skattestigning, da man tiltræder som regering, så sænker man den med os i en skattereform, og nu hæver man den igen med finansloven. Det forringer virksomhedernes muligheder for at skabe nye job og konkurrere. Det her er en stopklods og en barriere for at skabe varige job, siger Mike Legarth.

Han mener dog ikke, at de Konservative kunne have gjort mere for at holde Enhedslisten uden for aftalen.

- Konservative forlod forhandlingerne, fordi vi blev stillet over på et ultimatum: For at fjerne fedtafgiften, sukkerafgiften og afgifterne for udstationerede danskere, så skulle vi hæve bundskatten og sænke personfradraget. Det var ikke spiseligt, og vores andre løsningsmodeller blev fejet af bordet, fortæller den konservative ordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.