Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservative er imod regeringsønske om juridisk kønsskifte

Resten af regeringen vil se til Norge, hvor børn på seks år kan skifte køn juridisk, men Konservative er imod.

De Konservative er imod at lade børn og unge ned til seksårsalderen skifte køn juridisk.

Det siger regeringspartiet, fordi regeringen vil undersøge, om der bør åbnes for juridisk kønsskifte for transkønnede børn og unge under 18 år.

Politisk ordfører og gruppeformand Mette Abildgaard (K) frygter, at der har bredt sig en misforståelse om, at det snart vil blive vedtaget, når der kun er tale om en undersøgelse.

- Vi giver ikke nogen en lige højre, men det er vores indtryk, at der er skabt en forståelse af, at regeringen er på vej med et forslag om at indføre juridisk kønsskifte for børn ned til seksårsalderen.

- Det er ikke det, der ligger i den tekst, der er opnået enighed om, siger hun.

I stedet er der tale om en undersøgelse. Regeringspartiet var også kraftigt imod, da reglerne blev lempet for juridisk kønsskifte for personer over 18 år. Derfor er partiet også imod, når det gælder børn.

- Vi frygter, at vi vil se mange skift frem og tilbage, hvor man det ene år er pige, og det andet år er dreng, siger Mette Abildgaard, der også peger på, at der er en del data involveret i at skifte personnummer.

- Derudover gør vi børn en meget stor bjørnetjeneste, som kan give en splittet identitet, hvis et køn bliver noget, man kan skifte fra 6.-7.-klasse og fra 7.- 8.-klasse igen, siger Mette Abildgaard.

Regeringen præsenterer onsdag en handlingsplan på LGBTI-området. Forkortelsen LGBTI dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede.

Planen skal forebygge diskrimination og fremme lige muligheder, tryghed og trivsel for LGBTI-personer.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.