Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Konservativ frygt: EU-kendelse skal tages alvorligt

Landbrugspakken kan være i strid med EU-direktiver, og det kan koste landmænd penge, frygter De Konservative.

EU kan ende med at tilbageholde støtten til danske landmænd, frygter Konservatives Mette Abildgaard.
EU kan ende med at tilbageholde støtten til danske landmænd, frygter Konservatives Mette Abildgaard.

I en skrivelse til den danske regering lægger EU-Kommissionen op til, at landbrugspakken, der blev vedtaget i februar, er i strid med flere EU-direktiver.

Det kan betyde en økonomisk lussing til landmændene, som egentlig skulle have gavn af pakken, frygter De Konservatives miljøordfører, Mette Abildgaard.

- Hvis ikke vi tager denne henvendelse alvorligt, kan det ende med, at EU tilbageholder støtte til danske landmænd. Så ender vi med at have en landbrugspakke, der er lavet for at hjælpe landbruget, men som i sidste ende koster dem mange penge, siger hun.

Kommissionen skriver ifølge Information i et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V), at pakken ser ud til at være i strid med tre direktiver: vandrammedirektivet, nitratdirektivet og habitatdirektivet.

De Konservative leverede de afgørende stemmer til regeringens landbrugspakke efter et stormfuldt forløb, der endte med at koste tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet.

Fejlen var ikke, siger miljøordføreren, at De Konservative stemte for pakken. Fejlen var, at man ifølge partiet fik en forkert tabel om kvælstofkonsekvenserne.

- Det er det, vi retter op på ved at lave den naturpakke nu, hvor vi får kvælstofreducerende tiltag ind.

- Vi er i gang med forhandlingerne om naturpakken netop i disse dage. Det er klart, at det her motiverer os endnu mere for at opnå nogle resultater dér, siger Mette Abildgaard.

Ordføreren tilføjer, at EU-Kommissionens løftede pegefinger i forhold til vandrammedirektivet er særligt bekymrende, da kritikken drejer sig om tilstanden i de danske vandløb.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.