Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommunerne skal have ny formand efter Martin Damm

Martin Damm (V) takker af som formand for Kommunernes Landsforening, og posten går over til Socialdemokratiet.

Martin Damm (V) takker af som formand for Kommunernes Landsforening, og posten går over til Socialdemokratiet. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)
Martin Damm (V) takker af som formand for Kommunernes Landsforening, og posten går over til Socialdemokratiet. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V), siger til dagbladet Nordvestnyt, at han forlader posten som formand for Kommunernes Landsforening (KL).

- Det er nærmest forventeligt, at formandskabet skifter hvert fjerde år, siger Martin Damm.

Dermed får KL ny formand i 2018, og det er allerede aftalt, at det bliver en socialdemokrat. Hvem det bliver, vides ikke endnu.

Ifølge Martin Damm er det ganske logisk, at der kommer et tronskifte.

- Blå blok havde flertal - 9-8 - i KL's bestyrelse efter kommunalvalget for fire år siden. Et flertal, der nu er skiftet til rød bloks fordel, i og med at Dansk Folkeparti mistede en plads til Socialdemokratiet.

- Rød blok vil således fra januar have ni pladser i KL's bestyrelse. Det er der sådan set ikke noget overraskende i på baggrund af det samlede valgresultat forleden.

- Jeg har jo vidst, siden vi stod med det endelige landsresultat på valgnatten, at blå blok og Venstre ikke kunne fastholde formandsposten, siger Martin Damm til Nordvestnyt.

Kommunalforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, gav onsdag sit bud på, hvem den nye KL-formand kunne blive.

Han har hidtil haft Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) - nuværende næstformand i KL - som sit bedste bud på en ny formand.

Men efter valgresultatet ved kommunalvalget tirsdag er han ikke længere så sikker.

- Man har en Aalborg-borgmester (Thomas Kastrup-Larsen, red.), der fik et fantastisk godt valg. Det samme i Odense, hvor borgmesteren (Peter Rahbæk Juel, red.) havde stor fremgang.

- Det var også et fint resultat, man fik i Aarhus, men ikke i sammenligning med resultatet i Aalborg og Odense, og det kan godt betyde, at der er andre i spil til den post, sagde Buch.

Men det er ikke givet, at de tre nævnte borgmestre overhovedet ønsker at blive KL-formand.

Hernings Venstre-borgmester, Lars Krarup, har eksempelvis tidligere takket nej til opgaven.

Bestyrelsen i KL konstituerer sig først til marts næste år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.