Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommunerne modtager færre flygtninge end forventet

Udlændingestyrelsen forventer nu, at kommunerne skal modtage mellem 9500 og 13.500 flygtninge frem for 17.000.

Der bliver nu justeret på det antal flygtninge, som Udlændingestyrelsen forventer, at kommunerne skal modtage i løbet af 2016.

Antallet går fra 17.000 til et sted mellem 9500 til 13.500, skriver Udlændingestyrelsen.

Dermed bliver tallet sænket, efter at det i december sidste år blev hævet fra 12.000 til 17.000. Og det er der flere forskellige årsager til.

Blandt andet sker det "på baggrund af antallet af asylansøgere, der indtil dato er indrejst i landet i år og antal flygtninge, der indtil dato er blevet boligplaceret i 2016".

Det fremgår af hjemmesiden nyidanmark.dk, der drives i fællesskab af Udlændingestyrelsen og Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Justeringen overrasker ikke Andreas Kamm, generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp.

- Først og fremmest skyldes det jo, at der ikke kommer lige så mange flygtninge op gennem Europa, som det har været tilfældet før, lyder det fra Andreas Kamm.

Han henviser blandt andet til den aftale, som Tyrkiet og EU indgik i marts, hvis formål var at at bremse strømmen af migranter fra Tyrkiet til de græske øer.

- Det har jo også påvirket det danske tal. Så der er ikke noget at sige til, at man nu justerer antallet en smule, siger generalsekretæren i Dansk Flygtningehjælp.

Et af de steder, hvor man har mærket, at antallet er faldet, er i Viborg Kommune.

Ifølge DR Midt og Vest har Viborg Kommune i 2016 modtaget 82 flygtninge, hvilket er halvt så mange som de regnede med i forhold til deres kommunekvote.

De færre flygtninge letter presset en smule på kommunerne, siger Martin Damm, der er formand i Kommunernes Landsforening (KL). Opgaven er dog fortsat stor, lyder det.

- Med formentlig mere end 10.000 flygtninge plus familiesammenføringer oven i står kommunerne fortsat med store udfordringer, siger han til KL's hjemmeside.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.