Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner står stejlt og kræver ti milliarder ekstra

Kommunernes Landsforening og finansministeren forsøger fredag at blive enige om kommunernes økonomi for 2019.

Der er godt gang i byggeriet i Danmark. Det er en af grundene til, at finansminister Kristian Jensen (V) ikke vil give flere penge til kommunernes økonomi for 2019. Han frygter nemlig en overophedning. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Der er godt gang i byggeriet i Danmark. Det er en af grundene til, at finansminister Kristian Jensen (V) ikke vil give flere penge til kommunernes økonomi for 2019. Han frygter nemlig en overophedning. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

København. Kommunerne står fast på, at der skal tilføres ti milliarder ekstra til deres økonomi i 2019.

Det siger KL-formand og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) på vej ind til fredagens forhandlinger om kommunernes økonomi for næste år.

Torsdag var der således opbakning til linjen på et ekstraordinært møde for repræsentantskabet i Kommunernes Landsforening (KL), og Bundsgaard forudser derfor nogle lange og hårde forhandlinger.

- Der var fuld opbakning til den linje, vi har lagt i forhandlingerne og dermed også en konstatering af, at der er ret langt.

- Ti milliarder står stadig til troende. Positionerne har ikke flyttet sig, siden vi meldte det tal ud, og det betyder også, at vi har nogle lange, seje forhandlinger foran os, siger han.

KL-formandens modpart finansminister Kristian Jensen (V) afviser dog kravet blankt. Der er nemlig rigtig godt gang i bygge- og anlægsbranchen.

- Hvis vi bare slår kassen op og efterkommer kommunernes ønske, som er meget, meget stort altså meget, meget stort så vil det betyde en overophedning i byggesektoren, der kan være med til at skubbe til balancen i dansk økonomi, siger han.

I stedet skal pengene findes i landets kommunekasser, mener ministeren, for likviditeten i kommunerne er kun gået én vej de seneste år: op.

Ifølge Bundsgaard er det dog nødvendigt at tilføre flere penge til kommunerne, hvis den nuværende service inden for blandt andet ældreplejen skal fastholdes. Det kommer nemlig flere og flere.

- Alene fra 2018 til 2019 oplever vi et meget, meget massivt udgiftspres på det her område, og det betyder, at der skal tilføres nogle midler, hvis vi skal holde servicen bare på det nuværende niveau, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.