Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner skal forberede sig på mange flygtninge i 2016

Kommunerne skal igen i 2016 fordele et stort antal flygtninge mellem sig. Flere kommuner vil have ændret fordelingsmodellen, inden man indleder forhandlingerne.

ARKIVFOTO fra asylcenter Sandholmlejren.
ARKIVFOTO fra asylcenter Sandholmlejren.

Landets kommuner kan også i 2016 indstille sig på at modtage et stort antal flygtninge, skriver Jyllands-Posten.

Det er Udlændingestyrelsen, som netop har meldt det såkaldte landstal ud for næste år, og på trods af at antallet af asylansøgere er faldet de seneste måneder, skal kommunerne forberede sig på at modtage i alt 12.000 flygtninge i 2016, hvilket er samme antal som i år.

Styrelsen understreger dog ifølge Jyllands-Posten, at der er tale om en »mekanisk fremskrivning« af landstallet for 2015, og at et mere præcist landstal meldes ud sidst på året. Alligevel kan regioner og kommuner på baggrund af det foreløbig landstal begynde at forhandle om den indbyrdes fordeling.

Det er Udlændingestyrelsens fordelingsnøgle, der kommer til at afgøre, hvor flygtningene skal tage bo, og flere kommuner har blandt andet kritiseret, at København i år ikke skal modtage flygtninge. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), mener, at fordelingssystemet er forældet og skal ændres, inden at kommunerne og styrelsen går i gang med at fordele de tusindvis af flygtninge for 2016.

»Modellen er uretfærdig, blandt andet fordi den ikke tager højde for den integrationsopgave, som kommunerne har. Der er himmelvid forskel på at lave integrationsforløb for en højtuddannet pakistaner, der er målrettet rekrutteret til en virksomhed i Hellerup, og for en analfabetisk familie fra Somalia,« siger Jacob Bundsgaard til Jyllands-Posten og støttes af blandt andre Odense Kommune.

Socialminister Manu Sareen (R) mener, at fordelingsmodellen er fair, men han medgiver, at man skal blive bedre til at matche flygtningenes kompetencer med de muligheder, der er i kommunerne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.