Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner og regioner skal rykke tættere sammen om de ældre

Ifølge Ældre Sagen går der for lang tid, fra patienter udskrives, til genoptræning går i gang.

Ældre Sagen opfordrer til et meget tættere samarbejde mellem regioner og kommuner, når det handler om patienter, der kommer hjem fra hospitalerne. Det er nemlig kommunerne, der står for genoptræning.

Men der går ofte alt for lang tid, fra en patient kommer hjem, til kommunen tager over. Det siger Ældre Sagens direktør, Bjarne Hastrup, til Ritzau, under et møde på Marienborg fredag om reform af den offentlige sektor.

- Tænk på, at når man kommer fra et hospital, er man færdigbehandlet. Men man er ikke rask, siger Bjarne Hastrup.

Regeringen taler selv om en sammenhængsreform. Ministeren for offentlig innovation, Sophie Løhde (V), beskriver det sådan, at der ikke må være en hånd, der giver slip, før en anden har taget over.

Og ifølge Ældre Sagen er der i høj grad brug for mere sammenhæng. Mange gange kan der gå en uge, fra en patient udskrives fra hospitalet, til den kommunale pleje og genoptræning går i gang, fortæller Hastrup.

- Så er det meget svært at komme tilbage til en normal tilværelse igen. Derfor ser vi en drøm foran os, at ledelserne i hospitaler og kommuner er slået sammen, siger Ældre Sagens direktør.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.