Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommuner: Flygtninge skal ikke klumpes sammen i landsbyer

Ifølge Kommunernes Landsforening er flygtningelandsbyer ikke en gangbar løsning på boligproblemer.

København: Selv om kommunerne har svært ved at finde boliger til nytilkomne flygtninge, mener formanden for Kommunernes Landsforening, KL, Martin Damm (V), ikke, at flygtningelandsbyer er løsningen på problemet.

- Vi taler om de mennesker, der har fået behandlet deres asylansøgning og har fået at vide, at de skal blive her. Dem synes vi ikke, vi skal klumpe sammen i flygtningelandsbyer, siger han til Ritzau.

Et umage flertal bestående af Folketingets to største partier, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, og De Konservative vil onsdag presse regeringen til at udarbejde rammer for flygtningelandsbyer.

Landsbyerne skal finansieres af statskassen for at hjælpe de hårdt trængte kommuner.

- Det er åbenlyst, at vi har brug for en hjælpende hånd i kommunerne, fordi vi er ved at løbe tør for boliger i en stor del af landet, siger Martin Damm og tilføjer:

- Men der er brugt milliarder rundt om i landet på at opløse de ghettoer, som blev skabt, da vi fik en masse udlændinge til at bo sammen i boligområder. Det opbyggede parallelsamfund fremmede ikke integrationen.

DF, S og K vil nu de bede regeringen foretage en undersøgelse af effekterne ved flygtningelandsbyer inden 1. marts.

KL-formanden er ikke fuldstændig afvisende over for, at man i dialog med Venstre-regeringen kan blive enige om en variant af flygtningelandsbyer, som også kommunerne kan støtte.

Alligevel regner Martin Damm med, at regeringens nærmere undersøgelse hovedsageligt vil kaste lys over ulemperne.

- Det er godt, de får det undersøgt, for når man ser tilbage på tidligere erfaringer, er det at oprette flygtningelandsbyer nok det eneste, man ikke skal gøre, siger Martin Damm.

- Men selvfølgelig vil vi også forbeholde os retten til at blive klogere, men vi kan bare ikke se, hvad der har ændret sig, tilføjer han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.