Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommission vil ikke tvinge BT til at sladre

Skattesagskommissionen har givet BT medhold i, at avisen ikke skal afsløre den kilde, der lækkede afgørelsen i Thornings og Kinnocks skattesag.

ARKIVFOTO. BTs redaktionschef Simon Andersen, chefredaktør Olav Skaaning Andersen og journalist Thomas Nørmark Krog
ARKIVFOTO. BTs redaktionschef Simon Andersen, chefredaktør Olav Skaaning Andersen og journalist Thomas Nørmark Krog

Skattesagskommissionen vil ikke tvinge BT til at afsløre kilden til de lækkede oplysninger om afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag.

Det skriver kommissionen torsdag morgen på sin hjemmeside.

- Vidnerne Thomas Nørmark Krog, Simon Andersen, Peter Brüchmann og Olav Skaaning Andersen pålægges ikke vidnepligt om kilden eller kilderne til BTs artikel om skatteafgørelsen den 8. september 2011 eller BTs øvrige oplysninger om skattesagen, står der på skattesagskommissionen.dk.

Uenighed

BT-journalist Thomas Nørmark Krog, nyhedschef Simon Andersen, tidligere chefredaktør Peter Brüchmann og nuværende chefredaktør Olav Skaaning Andersen blev afhørt i Skattesagskommissionen tirsdag. Her nægtede de at afsløre, hvem kilden til lækagen er. Og det var de i deres gode ret til, slår kommissionen nu fast.

Et af Skattesagskommissionens medlemmer mener, at BT bør pålægges vidnepligt, men de to andre medlemmer var af en anden overbevisning. Og derfor slipper BT for at skulle »sladre«.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.