Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Vidtgående ghettoplan kan vinde valg

En række af de forslag, regeringen vil præsentere torsdag, udfordrer liberale grundprincipper, lyder det.

Thomas Larsen byline
Thomas Larsen byline

København. Det ghettoudspil, som regeringen præsenterer torsdag, kan få stor betydning for næste folketingsvalg. Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, forud for den officielle præsentation torsdag.

- Jeg mindes ikke at have set et udspil, der er lige så vidtgående som det, der er på vej, siger han.

- Det her udspil kan blive af en sådan karakter, at det kan få en meget stor indvirkning på næste valgkamp. Og i virkeligheden også være med til at definere, hvem der vinder næste valg.

Selv om udspillet først præsenteres torsdag formiddag, er en del af forslagene i det allerede offentliggjort de seneste dage. Blandt andet vil regeringen foreslå særlige strafzoner, hvor visse typer af kriminalitet skal straffes dobbelt.

Regeringen vil også foreslå, at børn fra de udsatte områder automatisk skal opskrives til daginstitutioner. Og boligområder på regeringens ghettoliste skal kunne eksproprieres af staten i særlige tilfælde, lyder et andet forslag.

En række af forslagene udfordrer de liberale grundprincipper, vurderer Thomas Larsen.

- Der tror jeg helt klart, at Lars Løkke Rasmussen er ude i en balanceakt. For det bliver et meget vidtgående udspil, siger Thomas Larsen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.