Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Vestager personificerer den radikale magt

Danskerne giver Margrethe Vestager topkarakter, mens resten af det radikale ministerhold placeres i den tunge ende. Vestager ville gøre klogt i at fylde lidt mindre, mener politisk redaktør.

Magrethe Vestager, Radikale.
Magrethe Vestager, Radikale.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) indtager en klar førsteplads i målingen, hvor Gallup for Berlingske har bedt danskerne bedømme ministerholdet. Man skal helt ned på 14. pladsen for at finde næste radikale ansigt, klima- og energiminister Martin Lidegaard (R).

Vestagers suveræne førsteplads kommer ikke bag på Jesper Termansen, Radio24syvs politiske redaktør.

- Efter at hun var nede og lugte til spærregrænsen for nogle år siden, har hun i høj grad personificeret den succes, som Det Radikale Venstre har haft - ikke mindst efter valget. Utrolig megen politisk journalistik har i 2012 drejet sig om og næret forestillingen om, at Vestager styrer hele butikken - og det, tror jeg, kommer hende til gode i sådan en måling. Hun personificerer den radikale magt, siger Jesper Termansen til Berlingske Nyhedsbureau.

Tidligere på året kårede Berlingske Business Magasin Margrethe Vestager som Danmarks mest magtfulde person, og den hæder har ifølge Jesper Termansen været med til at cementere billedet af en radikal leder med stor magt.

Han er derimod overrasket over, at man skal langt ned på listen for at finde klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) og kirke- og ligestillingsminister Manu Sareen (R). De to er henholdsvis nummer 14 og 15.

- Martin Lidegaard har for mig at se været en af de ministre, der har gjort det godt i forhold til profilering, siger Jesper Termansen og nævner en bred energiaftale og et klimatopmøde som et par af de ting, ministeren har profileret sig på.

- Der har været mange platforme for ham. Så det kan godt overraske lidt, at han ikke har trukket mere i målingen, siger han.

At uddannelsesminister Morten Østergaard (R), der er medlem af regeringens magtfulde koordinationsudvalg, er placeret på en 16. plads, kommer derimod ikke bag på Jesper Termansen.

- Jeg synes, at indtil regeringen lancerede sit folkeskoleudspil, var Morten Østergaard relativt usynlig. Jeg synes ikke, de Radikale har fået nok ud af ham profileringsmæssigt. Han har en ganske betydelig magt i regeringsapparatet, men jeg tror ikke, at vælgerne er klar over, hvor central en spiller han er, siger han.

Jesper Termansen vurderer, at det ikke er et bevidst valg fra Margrethe Vestagers side at fylde så meget i landskabet. Omvendt tror han, det ville gavne de radikale ministre samt regeringspartnerne i SF og Socialdemokratiet, hvis hun i 2013 kommer til at fylde lidt mindre:

- Hun har råd til at lade andre komme mere frem. Det ville nok være klogt af hende at have en anelse mere tilbagetrukket profil, siger han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.