Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Venstrefløjen har svært ved at vælge side

Venstrefløjen har svært ved at kritisere grupper, de betragter som svage, lyder det kommentator Helle Ib.

København: Venstrefløjen må beslutte, hvem de synes, det er mest synd for.

Sådan lyder det fra politisk kommentator på Børsen Helle Ib i forbindelse med udmeldingen fra SF-formanden, Pia Olsen Dyhr, om at venstrefløjen er berøringsangste i debatten om sammenhængen mellem kultur og seksuelle overgreb.

En debat der er rejst i forlængelse af de seksuelle overgreb i Köln.

- Venstrefløjen har ofte været tilbageholdende med at tage debatter af angst for at blive skudt højrefløjens motiver i skoen.

- Deres helt store problem med de her diskussioner har været, at man i mange år har været forsigtige med at melde ud og tage entydig afstand fra overgreb eller indskrænkning af frihedsrettigheder, siger Helle Ib til Ritzau.

Og det er netop problemet, mener Pia Olsen Dyhr, som har udtalt, at hun og andre er bange for at blive sammenlignet med den ydre højrefløj.

- Jeg er selv venstreorienteret, men jeg er bange for at blive spændt for racisternes vogn ved at kritisere og påpege problemer i indvandringen, siger hun til Ritzau.

- Jeg synes, venstrefløjen og feministerne er for berøringsangste. Det gælder også mig selv.

Helle Ib påpeger, at dele af venstrefløjen eksempelvis betragter indvandrere i Danmark som ofre for sociale dårlige forhold og en hård politik.

På den måde har de været tilbageholdende, fordi de ikke vil melde sig i koret af dem, der kritiserer de grupper, som man betragter som svage, siger hun.

- Det kæmpestore problem, og det som er nøglen i Pia Olsen Dyhrs budskab, er, at man på den måde kommer til at ignorere eller negligere, at der sker krænkelser af basale rettigheder for kvinder, som burde være et af venstrefløjens fornemmeste formål at bekæmpe.

- Og indimellem må man som venstrefløjs politikker beslutte sig for, hvem man synes, det er mest synd for: Manden, der bliver lagt for had i den offentlige debat eller den kvinde, der bliver krænket af, at mandens insisterer på at opføre sig, som man vil.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.