Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Socialdemokratiet står i gigantisk dilemma

Socialdemokraterne er helt ude af trit med sine vælgere, men kan ikke skifte kurs, mener politisk kommentator.

Politisk Kommentator for Børsen Helle Ib kalder en ny Megafon-måling "chokerende".

I målingen, der er lavet for TV 2 og Politiken, går Socialdemokratiet hele syv procentpoint tilbage siden sidste Megafon-måling i november og valget i fjor og lander dermed på blot 19,3 procent.

- Målingen viser, at Socialdemokraterne er helt ude af trit med sine vælgere på det her punkt, og det er overraskende, siger Helle Ib til Ritzau.

Hun understreger, at man aldrig kan konkludere endegyldigt på en enkelt måling. Alligevel er målingen et opsigtsvækkende varsel for Socialdemokraterne.

- Et er, at udlændingepolitikken har været et ømtåleligt tema i årtier for partiet. Noget andet er, at det ikke bare er af taktiske årsager, man har strammet kursen. En strammere flygtningepolitik er holdningen i den socialdemokratiske top, siger Helle Ib.

- Og det vil være direkte utroværdigt, hvis de begynder at slække på linjen igen. Socialdemokraterne er fanget i et forfærdeligt dilemma.

Målingen viser til Socialdemokraternes held, at vælgerne bliver i rød blok. Radikale og Alternativet får således henholdsvis 8,5 og 9,3 procent i målingen.

- Presset fra partier som Alternativet og Radikale, der vil være parlamentarisk grundlag for en eventuel socialdemokratisk regering, vil være kæmpestort for en anden linje. Det kan jo betyde, at partiet er fanget der, hvor de har været så mange gange før.

- Så kan man ikke få den linje, man ønsker igennem, siger Helle Ib.

Hun tror, at Socialdemokraterne nu vil gøre mere ud af at forklare, hvad de mener på flygtningeområdet.

- De vil nok gøre mere ud af at understrege, at partiet går på to ben. Det ligner, at vælgerne synes, at socialdemokraterne mere eller mindre har slugt det råt, som regeringen kommer med på udlændingeområdet, siger Helle Ib.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.