Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Snak om Rusland-angreb er taktisk og reel

Ministers advarsel om trussel fra Rusland skal gøde jorden inden forsvarsforhandlinger, vurderer Hans Engell.

København. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens (V) bekymringer om den militære trussel fra Rusland er ganske velbegrundede.

Men at emnet bringes på banen netop nu, hænger sammen med, at politiske forhandlinger om forsvarsbudgettet venter forude.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Regeringen skal komme med et udspil til en ny forsvarsordning i løbet af det næste kvartal. Han skaber nu baggrundskulissen for det, siger Hans Engell.

I et interview med Berlingske skitserer Claus Hjort Frederiksen billedet af den militære trussel, som Rusland i øjeblikket udgør mod Danmark.

Og det er meget alvorligt.

Ifølge Hans Engell skal udmeldingen gøre det mere spiseligt at tilføre det danske forsvar flere penge. Men selv om det er taktisk klogt at gøre opmærksom på den militære trussel, er ministerens beskrivelse realistisk.

- Trusselbilledet, som Hjort Frederiksen tegner, virker meget reelt og svarer i øvrigt fuldstændigt til den opfattelse af truslen, som Nato-alliancen og USA har.

- Det er en alvorlig baggrundskulisse for de forsvarsforhandlinger, der skal føres. Man kan vel sige, at det er den mest alvorlige situation siden den kolde krigs ophør, siger Hans Engell.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.