Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator ser fremtidens Möger som socialdemokrat

En dag ude i fremtiden melder den fyrede SF-skatteminister, Thor Möger Pedersen, sig ind hos Socialdemokraterne, forventer politisk kommentator. Indtil videre er Thor Möger dog »SFer med hjertet«, fastslår han selv.

ARKIVFOTO 2012 af Thor Möger Pedersen.
ARKIVFOTO 2012 af Thor Möger Pedersen.

Selvom Thor Möger Pedersen (SF) mandag kunne fortælle, at SFs nye formand, Annette Vilhelmsen, har fyret ham som skatteminister, så tegner fremtiden for Thor Möger både »lys og lovende« og kan endda byde på et spektakulært skifte til Socialdemokraterne.

Det vurderer politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen, som understreger, at det spåede partiskifte ligger et godt stykke ude i fremtiden.

- Jeg er helt sikker på, at vi ikke har set det sidste til ham. Hverken på en toppost, i offentligheden eller i politik, siger Jesper Termansen.

- Et skud fra hoften på en dag, hvor han lige er blevet fyret, vil være, at han ender i Socialdemokratiet. Det er på mange måder det sted, som passer ham bedst. Det er ikke sikkert, han ved det endnu, men det finder han nok ud af, siger han.

Jesper Termansen fremhæver, at Thor Möger Pedersen i sin godt et år lange karriere som skatteminister har været bannerfører for en politik, der traditionelt ikke hører hjemme i SF.

- Den politik, han har ført, kunne lige så godt være ført ud fra et socialdemokratisk ståsted. Jeg tror ikke, han skal ind i politik igen lige foreløbig, men jeg kunne sagtens se ham på en vigtig toppost i en fagforening eller interesseorganisation - eller for den sag skyld som en topembedsmand i centraladministrationen, siger Termansen.

Thor Möger Pedersen siger dog tirsdag til Go’ morgen Danmark, at han er »SFer med hjertet« og at han vil bakke fuldt ud op om formand Annette Vilhelmsen. På sin Facebook-profil behandler han også spørgsmålet om sin egen fremtid:

- Mange vil sikkert spørge, hvad jeg nu skal. Jeg ved det ikke. Selv om mange måske tror, jeg altid har en drejebog klar, så har jeg aldrig haft en færdig karriereplan. Det er nu første gang i 10 år, at jeg ikke besidder politiske tillidshverv – og selv om det føles mærkeligt, så har jeg hørt, det kan være sundt at kede sig. I hvert fald glæder jeg mig til at få lidt bedre tid, særligt til familien, skriver han.

Men mange fremtrædende politikere før Thor Möger Pedersen har foretaget opsigtsvækkende partiskifter, og derfor skal man heller ikke nødvendigvis lægge alt for meget i, at Möger kalder sig for »SFer med hjertet«, mener Jesper Termansen.

- Hvis vi nu kigger 10 år frem og alle for længst har glemt Thors rolle som skatteminister - undtagen nogle få nørder, som beskæftiger sig med det - så har han måske været sekretariatschef i en stor interesseorganisation i en årrække, markeret sig i den offentlige debat, siddet centralt placeret og er blevet skolet i det arbejde, der ligger der. Så er der jo ikke noget, der forhindrer ham i at søge opstilling til Folketinget på det tidspunkt - måske for Socialdemokratiet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.