Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Sass puster til ilden

Socialdemokraternes gruppeformand risikerer at sætte gang i endnu flere spekulationer om dronningemord, når han afviser, at der er noget om snakken.

Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, er ikke truet af kupplaner, fastslår politisk ordfører Henrik Sass Larsen. - Arkivfoto
Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, er ikke truet af kupplaner, fastslår politisk ordfører Henrik Sass Larsen. - Arkivfoto

Det er en besynderlig udmelding, som den socialdemokratiske gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), kommer med i dagens Børsen, hvor han afviser, at der bliver lagt kupplaner mod statsminister og partileder Helle Thorning-Schmidt (S).

Det mener politisk redaktør på Radio24syv, Jesper Termansen.

- Det er ikke min oplevelse, at den debat om kupplaner er så intens lige nu, som den var for noget tid siden. Han (Sass, red.) er jo med til at puste til ilden og formentlig sætte gang i endnu flere spekulationer, siger Termansen.

Henrik Sass Larsen mener ikke selv, han risikerer at puste til ilden med sin udmelding. For spekulationerne om, hvorvidt Socialdemokraterne ønsker en ny partiformand, er fortsat varme.

- Jeg er blevet spurgt utallige gange inden for den seneste måned til min holdning til alle de rygter, og der har jeg valgt ikke at sige noget. Men det, at jeg ikke siger noget, gør, at jeg bliver inddraget i alle mulige spekulationer om, at man vil udskifte formanden, siger gruppeformanden.

Corydon vil ikke give garantier

Spekulationerne begyndte før jul, da finansminister Bjarne Corydon (S) i et interview blev spurgt til sine ambitioner om at blive partiformand. Her svarede han, at man »ikke skråt kan afvise eller give garantier for noget som helst.«

Efterfølgende bragte Weekendavisen en artikel, der beskrev en stærk utilfredshed med Thorning internt i partiet. At Sass Larsen nu - to uger senere - går i medierne og afviser alt, er en uforståelig krisestyring, mener Jesper Termansen.

- Hans udtalelser indikerer, at han er nødt til at gøre det her for at dæmme op over for spekulationer, og så tænker man: Er der mere intense spekulationer internt i Socialdemokraterne, end vi er klar over? Han løber jo risikoen for, at folk nu spekulerer i, at der er noget om snakken, siger Radio24syvs politiske redaktør.

Statsministeren respekterer ikke anonyme kilder

På årets første pressemøde i januar afviste Helle Thorning-Schmidt selv at kommentere på rygterne, fordi Weekendavisens artikel var baseret på anonyme kilder.

- Jeg har meget lidt respekt for anonyme kilder. Hvis de har noget at sige, må de komme frem og sige det til mig, sagde statsministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.