Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Regeringens skattelettelser overlever magtskifte

Socialdemokraterne vil ikke røre de borgerliges skattelettelser, hvis de kommer til magten, mener Hans Engell.

Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, vil hun ikke fjerne den nuværende regerings skattelettelser, mener Hans Engell.
Hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, vil hun ikke fjerne den nuværende regerings skattelettelser, mener Hans Engell.

Danskerne beholder de skattelettelser, som regeringen og Dansk Folkeparti enes om. Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, vil ikke fjerne dem, hvis hun får magten og afløser Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

»I Danmark har vi en meget lang politisk tradition. Når noget først er gennemført af en regering, skal der meget til, før tingene ændres under en ny regering,« siger Hans Engell.

I 1995 fik Hans Engell som konservativ leder fjernet formueskatten i en aftale med finansminister Mogens Lykketoft (S). Siden har ingen partier genindført formueskatten, påpeger han.

»Når magten skifter fra blåt til rødt, ændrer man nogle ting. Men man holder hovedrammen, når det gælder arbejdsmarked, social- og skattelovgivning,« siger Hans Engell.

Han er enig med Noa Redington, som var spindoktor for statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), i, at skattelettelserne overlever.

Noa Redington skrev søndag i Politiken: »Om Socialdemokratiet vil lægge hånden på Arbejdersangbogen og sværge at rulle lettelserne tilbage, når man får magten. Mit svar er nej.«

Børsens politiske kommentator, Helle Ib, er enig i, at skattelettelserne vil overleve en rød regering, selv om mange socialdemokrater og folk fra venstrefløjen påpeger, at de fleste vælgere i meningsmålingerne hellere vil have velfærd.

»Det kan godt være, at det ikke er voldsomt populært at lave skattelettelser. Men når de først er givet, er det heller ikke populært at begynde at rulle dem tilbage,« siger Helle Ib.

Skattereformen vil begunstige de lavtlønnede, fordi Dansk Folkeparti er med, mener hun.

»Det kan sagtens være, at det ikke vil være populært for socialdemokrater at rulle de skattelettelser tilbage,« siger Helle Ib.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.