Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator om Slagelse-aftale: Det er alle tiders fupnummer

Socialdemokratiet og Liberal Alliance har snydt vælgerne, når borgmester bliver siddende, mener Hans Engell.

Slagelses borgmester, John Dyrby Paulsen (S), har snydt vælgerne. Han lovede 1. december at dele magten med Liberal Alliances Villum Christensen efter to år på posten. Nu vil Dyrby beholde borgmesterkæden i alle fire år.

Det siger politisk kommentator Hans Engell om Dyrbys nye budskab til netmediet Altinget trods aftalen med Villum Christensen.

»Det er alle tiders kommunalpolitiske fupnummer. Når man læste aftalen grundigt, kunne man se, at Villum Christensen aldrig nogensinde ville blive borgmester i Slagelse. Aftalen forpligter ikke andre partier,« siger Hans Engell.

Alligevel bedyrede LAs partiformand, Leif Mikkelsen, at Villum Christensen blev Slagelses borgmester efter to år, fordi han havde underskrevet en aftale med Dyrby.

»Både Dyrby og Villum Christensen har nu bekræftet, at det var et fupnummer,« siger Hans Engell.

»Man har snydt vælgerne. Villum Christensen begrundede sin støtte til en rød borgmester med, at han selv kunne få posten. Det var det figenblad, han brugte for ikke at støtte Venstres borgmester, men gik til den røde side.«

Øger det politikerleden?

»Det er ikke noget smukt forløb. I Slagelse har vælgerne været ualmindeligt hårdt prøvede gennem fire års skærmydsler. Har det ingen ende? Villum Christensen blev valgt med et meget lille stemmetal,« siger Hans Engell.

LAs spidskandidat kom kun i byrådet takket være stemmer fra Nye Borgerlige, som han sad i valgforbund med.

»Så selvfølgelig er det med til at øge politikerleden i Slagelse. Det er også et problem for LA, hvor partiformanden brystede sig af, at man fik en borgmester. Det kan svække Villum Christensen ved folketingsvalget,« mener Hans Engell.

John Dyrby Paulsen sidder sikkert i sadlen. Han kan ikke væltes som borgmester, påpeger den politiske kommentator.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.