Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: S vil udnytte landspolitisk medvind med vælgerbrev

600.000 S-breve er et tegn på, at kommunalvalget også handler om de landspolitiske linjer, mener Hans Engell.

København. Kommunalvalget er blevet til et "landspolitisk midtvejsvalg".

Sådan siger politisk kommentator Hans Engell om et brev, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, i denne uge har sendt ud til 600.000 danske husstande forud for det kommende kommunalvalg.

- Mette Frederiksen vil gerne udnytte den medvind, som Socialdemokratiet har landspolitisk, i den kommunalpolitiske kampagne.

- Socialdemokratiet har rigtig meget på spil i dette valg, fordi det ved sidste kommunalvalg blev det største parti, men ikke fik tilsvarende mange borgmesterposter, siger Engell.

I brevet opfordrer Mette Frederiksen til at stemme socialdemokratisk med argumentet om, at andre partier vil sænke skatten - og at "det bliver svært" at sikre velfærden, "hvis pengene allerede er brugt på skattelettelser".

Diskussioner om topskattelettelser har normalt ikke så meget at gøre med kommunalpolitik.

Ifølge Engell er det dog ikke tilfældigt, at Mette Frederiksen bruger kommunalvalget til at snakke landspolitik.

- Kommunalvalget er ikke længere bare et valg i 98 kommuner. Det handler også om den overordnede landspolitik, og dermed bliver tingene blandet sammen.

- Brevet handler ikke bare om det kommende valg, men også om at forberede det næste folketingsvalg, siger Engell.

Han tror ikke på, at Mette Frederiksens brev kan flytte særlig mange stemmer før valget.

- Men det kan være med til at mobilisere nogle socialdemokratiske vælgere, som måske ikke havde tænkt sig at stemme ved dette valg.

- Brevet kan ikke virke negativt. Der er nok ikke nogen, der bliver sure over at få det, men det vil heller ikke flytte særligt mange vælgere, siger Engell.

- Det er først og fremmest et udtryk for, at Mette Frederiksen vil udnytte kommunalvalget til at styrke sin egen chance ved det næste folketingsvalg, og fordi hun har en forventning om, at et stærkt kommunalvalg vil smitte af på hende og partiet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.