Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator om baglandskritik: Støjberg-linjen sejrer i V

Både alvorlig og forventelig, siger Mylenberg om kritik fra ti V-medlemmer af regeringens udlændingepolitik.

København: Chefredaktør på Fyns Amts Avis og politisk kommentator, Troels Mylenberg, kalder det en "både alvorlig og forventelig" kritik, ti Venstre-medlemmer præsenterer i et debatindlæg i Berlingske om partiets udlændingepolitik.

I indlægget kritiserer de ti Venstre-folk de omstridte annoncer, som blev indrykket i libanesiske aviser i sommer og debatten om beslaglæggelse af asylansøgeres værdier.

- Det er aldrig rart, når et partis fodfolk så skarpt trukket op rejser kritik af den linje, der bliver ført, siger Troels Mylenberg.

- Der er omvendt også en klar anerkendelse af, at sådan er det i politik: Man er uenige. Men det er ikke bare ti tilfældige medlemmer, der pludselig er vågnet af dvalen. Der er mange, der deler den holdning, at man er gået for langt.

Blandt medunderskriverne er næstformanden for Venstre i Syddanmark, Leif Krarup, og byrådsmedlemmer og lokalformænd.

De langer også ud efter hastegodkendelsen i november af en lov, der gør det muligt at tilbageholde asylansøgere i mere end tre døgn uden at stille dem for en dommer.

Mylenberg ser indlægget som et forsøg på at hejse et flag om, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), der står bag udlændingestramningerne, ikke repræsenterer hele Venstre.

Han mener dog, at det er for skarpt trukket op at tale om splittelse i Venstre.

- Det er den debat, som nogle mennesker i Venstre føler er undertrykt. De har behov for at sige, at Venstre også står for en mere humanistisk, gammelliberal holdning, end den Inger Støjberg står for.

- Men der er ikke slinger i valsen i partiledelsen om de her ting. Der er fuldstændig og total entydig opbakning til Inger Støjbergs linje. Lars Løkke har selv valgt hende, og han ved godt, hvad han har valgt, siger Mylenberg.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.