Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: Løndebat viser politikernes vælgerangst

Debatten om fremtidige løn- og pensionsforhold for landets folkevalgte politikere har fyldt en del onsdag.

København: Venstre, De Konservative, De Radikale, Socialdemokraterne og SF valgte onsdag at se bort fra deres musketered i forhold til fremtidige løn- og pensionsforhold for landets folkevalgte politikere.

De fem partier havde givet hinanden håndslag på at følge Vederlagskommissionens anbefalinger, når de kom.

Onsdag kunne Politiken så skrive, at kommissionen vil foreslå en lønstigning på 15 procent til folketingspolitikere og ministre, mens landets 98 borgmestre kan se frem til et lønhop på 30 procent.

Og det fik partierne til et efter et at meddele, at de løb fra den fælles aftale om at følge kommissionens anbefalinger.

Helt vildt, mener chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg.

- Politikerne er blevet bange for vælgernes reaktion. De er bange for at blive mere upopulære, end de i forvejen er, siger han til Ritzau.

Han mener, at kommissionen er på vej til at løse problemerne for politikerne.

- Det er helt vildt, så meget berøringsangst politikerne har. Og det er helt grotesk, når det nu fremgår, at det her er et nulsumspil. Det er ikke fordi, at politikerne skal have flere penge. De skal bare have dem på en anden måde.

- Alt det med eftervederlag og pensioner, som politikerne er kløjes i, er et problem, som Vederlagskommissionen tilsyneladende løser. Så virker det grotesk, at politikerne ikke tør stå ved, at det er en rigtig vej at gå.

- Som jeg tolker det, så synes folk ikke, at politikerne får for meget i løn, men at politikerne får for meget i løn, når de holder op med at være politikere, siger Mylenberg.

Formanden for Vederlagskommissionen, Michael Christiansen, mener, at politikerne udtaler sig på et ufuldstændigt grundlag i debatten.

- Det er meget uheldigt, at der finder en politisk debat sted på basis af ufuldstændige oplysninger om kommissionens arbejde, siger han til DR, hvor han selv er bestyrelsesformand.

Han afviser, at kommissionens anbefalinger vil føre til flere udgifter for samfundet.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.