Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator-kendis skal afgive forklaring

Tidligere leder af Venstres pressetjeneste, Søs Marie Serup, skal onsdag i vidneskranken foran Skattesagskommissionen.

Som leder af pressetjenesten var Søs Marie Serup helt tæt på de strategiske overvejelser i Venstre.
Som leder af pressetjenesten var Søs Marie Serup helt tæt på de strategiske overvejelser i Venstre.

Onsdag retter Skattesagskommissionen sit blik mod Venstres pressetjeneste. Her sad den nu kendte, politiske kommentator, Søs Marie Serup, som leder i 2010, da Skat København behandlede Thorning-parrets skattesag.

Som leder af pressetjenesten var Søs Marie Serup helt tæt på de strategiske overvejelser i Venstre, og derfor vil hun formentlig blive bombarderet med spørgsmål fra kommissionen om, hvorvidt Venstre forsøgte at udnytte den daværende oppositionsleder, Helle Thorning-Schmidts (S) belastende sag om skatteforhold til VKO-regeringens fordel. Kommissionen har netop til opgave at finde ud af, om personer uden for Skat København forsøgte at blande sig i sagsbehandlingen og selve skatteafgørelsen, der faldt 16. september 2010.

Både daværende skatteminister, Troels Lund Poulsen (V), og Venstres daværende politiske ordfører, Peter Christensen, har pure afvist beskyldningerne under deres afhøringer i Søborg.

- Jeg har aldrig givet udtryk for, at den afgørelse (Thorning-parrets skatteafgørelse, hvor Kinnock blev frikendt for skattepligt, red.) skulle laves om, sagde Troels Lund Poulsen under sin afhøring foran kommissionen i oktober, da udspørger Lars Kjeldsen konfronterede ham med et dagbogsnotat fra skattedirektør Lisbeth Rasmussen fra Skat København.

Her skriver hun, at fagdirektøren i Skatteministeriet, Ivar Nordland, »er vred over«, at departementschef Peter Loft »blander sig endnu mere, end ministeren og hans spindoktor gør«.

Fronterne er nu trukket op i den betændte skattesag: Venstre og toppen af Skatteministeriet står på den ene side - og Skat Københavns embedsmænd på den anden.

Kommissionen har tidligere hørt to afdelingsledere i Skat København, Inger Sommer Hansen og Hanne Dahl, forklare, at de følte et pres fra den ministerielle top under sagsbehandlingen - selvom hverken skatteministeren eller departementet må blande sig i afgørelser af enkeltsager.

Udover Søs Marie Serup skal endnu en embedsmand afhøres onsdag. Søren Hansen var ledende sagsbehandler i den gruppe i Skat København, der behandlede Thorning-parrets skattesag, og derfor er det interessant at høre, om han følte det samme pres som sine kolleger.

Afhøringerne af Søren Hansen og Søs Marie Serup begynder onsdag klokken 9.30 i de nedlagte retslokaler på Fremtidsvej 1 i Søborg. Alle er velkommen til at sætte sig på tilhørerpladserne sammen med pressen.

FØLG AFHØRINGEN LIVE PÅ B.DK FRA KL. 09.30

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.