Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator Hans Engell tror ikke på en VO-regering

EU-politikken kan stå i vejen for et regeringssamarbejde mellem Venstre og Dansk Folkeparti, spår Hans Engell.

Dansk Folkeparti savner indflydelse og synlighed svarende til deres mandatantal, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Scanpix/Andreas Bastiansen
Dansk Folkeparti savner indflydelse og synlighed svarende til deres mandatantal, vurderer politisk kommentator Hans Engell. Scanpix/Andreas Bastiansen

København. Dansk Folkeparti vil i regering. Det siger partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, lørdag i Politiken.

Den melding vækker opsigt hos politisk kommentator Hans Engell, der mener, at særligt ét emne vil gøre livet meget svært for en VO-regering.

- Det er en helt ny melding, fordi Dansk Folkeparti nu meget målrettet går efter regeringsdeltagelse.

- Det er interessant, fordi det sidste år siden valget har bragt Dansk Folkeparti længere væk fra ministerposter. På hele EU-temaet er det tydeligt, at afstanden mellem Venstre og Dansk Folkeparti meget stor.

Ved det seneste valg blev Dansk Folkeparti Folketingets næststørste parti og det største parti i blå blok. Alligevel pegede partiet på Venstres Lars Løkke Rasmussen som statsminister.

Dengang troede Hans Engell på, at en regeringssamarbejde mellem de to partier var muligt på trods af uenighederne om EU. I dag er han af en anden holdning:

- Tager vi de meldinger fra de to partier, vil de slet ikke kunne sidde i regering med hinanden, siger Hans Engell.

En del af baggrunden for Dansk Folkepartis nye position er ifølge Hans Engell også, at statsminister Lars Løkke Rasmussen har samarbejdet så meget med Socialdemokraterne, som han har.

- Meldingen er måske også et udtryk for, at Kristian Thulesen Dahl heller ikke mener, at Dansk Folkeparti målt på synlighed og indflydelse har fået, hvad positionen som det største borgerlige berettiger til, siger kommentatoren.

- Selv om de har haft indflydelse på udlændingepolitikken og politiforliget, så har dialogen mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen været mindst lige så tæt, hvis ikke tættere end med Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl taler lørdag klokken 11 på Folkemødets hovedscene.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.