Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kommentator: DF sender topskatteadvarsel til regeringen

Regeringen må finde på andre metoder til at lette skatten, vurderer kommentator efter DF-udmelding.

Helle Ib.
Helle Ib.

Topskatteprocenten bliver helt sikkert ikke sat ned. Og der bliver næppe heller tale om nogen betydelig forhøjelse af grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Det vurderer Børsens politiske kommentator, Helle Ib, efter at DF-formand Kristian Thulesen Dahl igen har understreget partiets modstand mod topskattelettelser.

»Det er en meget klar advarsel til regeringen,« siger Helle Ib.

Selv om det er velkendt, at Dansk Folkeparti er imod topskattelettelser, betyder timingen af Thulesen Dahls udtalelse, at regeringen kommer under nyt pres, mener Helle Ib.

Regeringen ventes nemlig at komme med et udspil til skatteændringer til efteråret. Og Helle Ib fortæller, at der har været stor uenighed i regeringen om, hvordan snittet skal lægges.

Mens Liberal Alliance har talt for et ambitiøst udspil, frygter Venstre at løbe ind i et politisk nederlag, hvis regeringen foreslår markante skattelettelser, som der ikke er flertal for.

»Jeg synes dog ikke, at Kristian Thulesen Dahl er 100 procent afvisende. Han siger dog, at han vil møde op til forhandlinger.«

»Men jeg føler mig helt overbevist om, at der ikke kommer til at ske noget med selve topskatteprocenten,« siger Helle Ib.

»Hvis DF overhovedet skulle gå med til at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat, bliver det en meget beskeden forhøjelse,« forudsiger Helle Ib.

Regeringen må forsøge at lette skatten på anden vis, for eksempel i bunden eller ved lavere registreringsafgift eller licens, vurderer Helle Ib.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.