Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kønnene enige om topemner før kommunalvalg

Hovedstadens mænd og kvinder er enige om at prioritere spørgsmål om beskæftigelse, skolen og ældreområdet højest frem mod kommunalvalget i november. Derfra opfører enigheden.

Skoleområdet er blandt de vigtigste emner, når politikerne skal diskutere politik frem mod kommunalvalget, mener københavnere af begge køn.
Skoleområdet er blandt de vigtigste emner, når politikerne skal diskutere politik frem mod kommunalvalget, mener københavnere af begge køn.

Beskæftigelsen, skolen og ældreområdet er frem mod efterårets kommunalvalg det vigtigste for københavnerne. Både mænd og kvinder prioriterer de tre områder højest, viser en ny undersøgelse, Epinion har foretaget for DR København.

Undersøgelsen viser dog også, at der fortsat er forskel på kønnenes syn på velfærden. Længere nede på prioriteringslisterne ophører enigheden. 32 procent af de mandlige vælgere ønsker sig en politisk debat om trafikken, mens kun 12 procent af kvinderne giver udtryk for samme ønske.

Til gengæld er næsten hver tredje kvinde optaget af sundhedsområdet, som kun hver femte mand nævner som et af de vigtige emner før valget, skriver DR København, der har talt med sociolog og fremtidsforsker Birthe Lindahl om resultaterne:

- Det handler også om, hvad det er for en type job folk har. Der er flere kvinder, der er ansat i sundhedssektoren, og flere mænd i transportsektoren. Og der har vi så måske en af forklaringerne på, at det er mere vedkommende. Der er også masser af statistik, der viser, at mænd typisk arbejder længere væk fra hjemmet end kvinder, siger hun til DR København.

Undersøgelsen er foretaget blandt 1004 københavnere.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.