Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Køge-borgmester og minister mødes om stormflodsregning

Erhvervsminister Brian Mikkelsen drøfter dækning af stormflodsskader med Køges borgmester og havnedirektør.

Køge. Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) vil fredag se på stormflodens konsekvenser i Køge sammen med borgmester Flemming Christensen (K) og byens havnedirektør, Thomas Kampmann.

Det oplyser Erhvervsministeriet.

Trioen skal besigtige Køge Å, som gik over sine bredder i stormfloden. Natten til torsdag steg vandstanden 157 centimeter i Køge. Her slap Køge Kommune og borgerne med få skader som følge af grundige forberedelser.

Minister og borgmester vil drøfte stormflodsordningerne. Kommunerne står tilbage med den store regning for beredskabet før, under og efter stormfloden.

Først i næste uge kan regningen for beredskabet ved onsdagens stormflod gøres op. Det siger sekretariatschef i Danske Beredskaber Bjarne Nigaard.

- Det er nok ret klart for de fleste, at det ikke er en lille hurtig regning. Det er en stor en af slagsen. Men hvor stor den reelt bliver, ved vi ikke endnu.

- Selv om vandet har trukket sig tilbage i de store farvande, så er der stadig vand, der skal pumpes, og materiel der skal samles sammen og gøres klar til brug igen, inden den reelle indsats er færdig, siger han.

Flere steder i landet var der stormflod, da vandstanden onsdag aften steg til historiske højder.

Kommunernes beredskaber knoklede for at holde vandet væk med pumper, sandsække og midlertidige diger. Flere steder skete det sammen med frivillige borgere, det statslige beredskab, forsvar og hjemmeværn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.