Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavnsk frontalangreb på Aarhus-model

Det samarbejde, man ser i Aarhus mellem myndigheder og religiøse kræfter om radikaliserede unge, er en falliterklæring, lyder det fra socialdemokratisk profil fra København.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO.

De aarhusianske politikere og myndigheder er naive, når de mener, at samarbejde med religiøse kræfter fra Grimhøj-moskeen er vejen frem i kampen for at nedbringe antallet af unge, der rejser til Syrien for at kæmpe.

Sådan lyder det fra Lars Aslan Rasmussen (S), der er socialordfører for Socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation. Han understreger, at de københavnske socialdemokrater aldrig kommer til at lægge stemmer til noget, der bare minder om den såkaldte Aarhus-model.

»Vi mener, at det er en falliterklæring,« siger Lars Aslan Rasmussen og siger om folk, der rejser fra Danmark til Syrien for at slås:

»For os at se er det mordere og krigsforbrydere«.

Aarhus-modellen, hvor politi, kommune og psykologer i samarbejde har nedbragt antallet af unge, der rejser til Syrien, nyder stor bevågenhed både i Danmark og internationalt. Indsatsen har ifølge politiet indtil videre standset strømmen af unge til Syrien og fået flere unge ud af radikalisering og på ret køl.

Lars Aslan Rasmussen mener, det er den helt forkerte vej at gå.

»Det vigtige for os er, at man bliver straffet, når man har været i Syrien - og det er ikke det, man gør i Aarhus. Det der med psykologhjælp, job og mentorordninger, når de kommer hjem - det har jeg ikke meget respekt for i forhold til, hvad de har lavet af forbrydelser.«

I København nedsætter man nu en ekspertgruppe med den anerkendte svenske terrorekspert Magnus Ranstorp i spidsen. Gruppen skal bekæmpe den stigende radikalisering af unge i hovedstaden.

Lars Aslan Rasmussen roser initiativet, men understreger, at yderligere samarbejde med religiøse kræfter ikke er løsningen.

»Mere samarbejde med typer som Islamisk Trossamfund og Grimhøj-moskeen kan jeg slet ikke se nogen idé i. Mange af de unge har brug for mindre religion og ikke mere religion,« siger den socialdemokratiske socialordfører.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.