Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Kommune vil ikke redde Palads

Teknik- og miljøudvalget i København vil ikke frelse Palads fra et byggeprojekt, der vil rive biografen ned.

ARKIVFOTO: Palads-biografen i København.
ARKIVFOTO: Palads-biografen i København.

Teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune har mandag aften diskuteret et byggeprojekt omkring Vesterport Station. Projektet indeholder blandt andet, at biografen Palads skal rives ned.

Og biografbygningen bliver ikke frelst på udvalgets bord i denne omgang. Her fik parter bag byggeprojektet grønt lys til at arbejde videre med deres planer.

Det oplyser teknik- og miljøborgmester i København Morten Kabell (EL).

»Det første oplæg, som vi nu har taget stilling til, er et interessant projekt,« siger han i en pressemeddelelse.

»Nu har vi givet bygherre mulighed for at arbejde videre med projektet og samtidig indikeret, hvad man skal være opmærksom på i det fremadrettede arbejde.«

En af de begrænsninger politikerne kunne lægge ned over projektet var en fredning af bygningen. Det var en af årsagerne til, at forvaltningen havde bedt udvalget tage stilling til projektet.

Det skete ikke på mødet. Et enigt udvalg besluttede at lade parterne bag projektet arbejde videre.

Projektet involverer, at der opføres højhuse over dele af banegraven, hvor der kører tog til og fra Vesterport Station.

I den proces skal en række bygninger i området lade livet ifølge bygherrerne.

»Vi har valgt ikke at lægge for mange restriktioner ned over det fremadrettede arbejde for nu for at se, hvad parterne bag så kan nå frem til,« siger Morten Kabell.

»Det betyder, at de ikke bare kan plastre området til med massive og arkitektonisk uinteressante højhuse. Samtidig vil vi gerne have undersøgt muligheden for, at projektet også kan komme til at indeholde flere boliger.«

I projektet deltager blandt andet DSB, Nordisk Film Biografer, som driver biografen Palads, DSB, Cowi og Lett Advokater.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.