Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Kommune jokker i akutjob-spinaten

Flere institutioner i København har ikke fået at vide, at deres ledige stillinger er opslået som akutjob. En fejl, som kommunen har lavet, fordi det skulle gå stærkt, indrømmer overborgmesteren, som beklager.

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), erkender, at man skulle have underrettet de kommunale arbejdspladser om, at man slog akutjob op hos dem.
Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), erkender, at man skulle have underrettet de kommunale arbejdspladser om, at man slog akutjob op hos dem.

I Københavns Kommune har de haft en anelse for travlt med at følge regeringens akutjobpakke. I hvert fald er der ifølge foa.dk blevet slået stillinger op på flere af hovedstadens arbejdspladser - uden at institutionerne har fået det at vide. En fejl, som den københavnske overborgmester, Frank Jensen (S), erkender.

- Det har været en helt usædvanlig situation, hvor vi gerne ville hurtigt i gang. Derfor har vi desværre ikke i alle tilfælde fået givet besked til arbejdspladserne om, at stillingerne er akutjob, siger Frank Jensen til foa.dk.

Men til trods for beklagelsen er fejlen ikke i orden, lyder det fra FOA. Når ikke arbejdspladserne er klar over, at de opslåede job er akutjob og tiltænkt dem, der står til at miste deres dagpenge, er der risiko for, at jobbene ender hos andre jobsøgende. Det vurderer næstformand Mona Striib over for metroXpress.dk.

- Hvis man skal sikre sig, at en arbejdsplads forsøger at rumme det sociale ansvar, der er forlangt af dem, så skal arbejdspladserne vide, hvad det handler om. Man skal vide, at der er tale om et akutjob, siger Mona Striib til metroXpress.dk.

Fra kommunens side lyder det, at kommunikationen med mails og beskeder til de kommende akutjobarbejdspladser fremover bliver bedre, så de er klar over, at deres stillinger er opslået som akutjobansættelser.

Og fejlen bliver hurtigt rettet op, lover overborgmesteren, som forsvarer brøleren med, at man i kommunen har ønsket at sætte oprettelsen af akutjob højest på prioriteringslisten.

- Jeg lægger afgørende vægt på, at vi i Københavns Kommune står for vores del af akutjobbene. Jeg har selv foreslået, at der blev gjort en målrettet indsats for en gruppe, hvor mange risikerede at gå fra dagpenge til ingenting, siger Frank Jensen til foa.dk.

Mindst 300 akutjob kommer til at figurere inden for Københavns Kommunes grænser, men alligevel er det op til arbejdspladserne at beslutte, om de opslåede akutstillinger ender hos langtidsledige eller ej.

- Ansættelseskompetencen ligger på kommunens institutioner. Derfor kan vi ikke sikre, at hvert enkelt af de opslåede akutjob bliver besat med en ansøger fra målgruppen. Det betyder formentlig, at vi skal opslå mere end 300 akutjob, lyder det fra Københavns overborgmester til foa.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.