Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavns Kommune har vedtaget aftale om akutjob

De københavnere, der står til at falde ud af dagpengesystemet som følge af de strammere regler, får nu hjælp.

Københavns Kommune vil fremover målrette vikariater og andre egnede job til de langtidsledige københavnere, som til nytår står til at falde ud af dagpengesystemet.

Det har et flertal i Borgerrepræsentationen bestående af Socialdemokraterne, Radikale, SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten torsdag aften vedtaget. Enhedslisten havde stillet forslaget, som mødte modstand hos Venstre, Konservative og Liberal Alliance.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation. Nye tal viser, at 5.000 københavnere er i risiko for at ryge ud af dagpengeordningen, hvoraf mange risikerer at stå helt uden økonomisk forsørgelse, fordi de heller ikke kan modtage kontanthjælp. De risikerer at skulle gå fra hus og hjem, hvis der ikke skrides ind, siger Enhedslistens beskæftigelsesordfører, Signe Færch.

Der er endnu ikke sat tal på det præcise antal af akutjob, som Københavns Kommune vil tilbyde til de langtidsledige. Kommunens embedsmænd ventes inden for to uger at være klar med et konkret antal akutjob, der kan tilbydes i kommunen.

Ifølge Enhedslisten er torsdagens aftale dog langt fra en endelig løsning på problemet.

- Det her er slet ikke nok. Vi kan ikke redde alle, men vi skal gøre, hvad vi kan for at redde så mange som muligt. Problemet kan kun løses fra Christiansborg. Regeringen må tage ansvaret på sig, siger Signe Færch.

De kommende akutjob i København er en del af de sammenlagt 5.000 job, som det offentlige har forpligtet sig til at finde til denne gruppe af ledige. Dansk Arbejdsgiverforening har desuden givet regeringen håndslag på, at deres medlemmer kan finde 5.000 job. Samtidig forventer man, at det private erhvervsliv er i stand til at tilbyde yderligere 2.500 stillinger til de ledige på dagpenge.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.