Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Københavnerborgmester vil have betjente hjem fra Jylland for at stoppe bandekonflikt

Justitsministeren må rykke politi fra grænsekontrol til bandekonflikt, lyder det fra hovedstadsborgmester.

Anna Mee Allerslev (R) vil have en øget indsats mod den stigende bandekriminalitet i København.
Anna Mee Allerslev (R) vil have en øget indsats mod den stigende bandekriminalitet i København.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) må på banen for at bekæmpe den øgede bandekonflikt i København. Sådan lyder det fra beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Hun foreslår at flytte betjente fra grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse til hovedstaden, der i sommer har oplevet en stigning i bandernes aktivitet, blandt andet med flere skudepisoder.

»Det er justitsministerens opgave at få skabt ro og tryghed i København og i hele Danmark,« siger Anna Mee Allerslev.

Hun henviser til, at der i 2012 blev flyttet, hvad der svarer til 200 politifolk fra København til provinsen.

»Dem bruger man blandt andet på at skabe en falsk tryghed nede ved den sikre grænse mod Tyskland,« siger Anna Mee Allerslev.

»Det problem, vi har nu og her, er med vores egne borgere inden for vores egne grænser. Det må vi få løst. Det andet er symbolpolitik af værste skuffe,« siger hun.

Allerslev ønsker blandt andet at undersøge, hvad det vil koste at oprette mobile politistationer efter nordjysk forbillede.

Også overborgmester Frank Jensen (S) opfordrer torsdag politiet til at oprette mobile politistationer, som kan flyttes rundt og parkeres direkte på de steder, hvor banderne dominerer.

»Vi har brug for mere synligt politi. Der er ikke en eneste plads, gade eller park i København, hvor banderne skal sidde på magten og gøre livet utrygt for de lokale beboere.«

Han mener, at der særligt er brug for en ekstra indsats på steder som Blågårds Plads, Krakas Plads og Sigynsgade på Nørrebro, hvor banden Loyal To Familia ifølge borgmesteren er særligt tydeligt til stede.

Samtidig ser Frank Jensen et stort behov for at forebygge bandernes adfærd. Han foreslår en styrkelse af Københavnerteamet, som er en del af kommunens indsats over for unge på gadeplan.

»Jeg vil til de kommende budgetforhandlinger arbejde for at sikre langt flere gadeplansmedarbejdere til teamet, så banderne ikke får held til at rekruttere nye, unge medlemmer,« siger Frank Jensen.

Politiet har torsdag forlænget og udvidet en visitationszone, som blev oprettet 20. juli som svar på det øgede antal skyderier i København.

Siden 12. juni har der ifølge politiet været 15 skudepisoder i visitationszonen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.