Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København godkender nøgen-valgplakat

En valgplakat i København viser en stort set afklædt mand. Det er ikke ulovligt, så længe det ikke afleder trafikanternes opmærksomhed, lyder det fra Københavns Kommune, der har undersøgt sagen.

»Stem på Wagner. Det gavner.«

Sloganet pryder en valgplakat for folketingskandidaten John Erik Wagner, der stiller op som løsgænger ved det kommende folketingsvalg. Men plakaten er ikke, som valgplakater er flest.

På plakaten, der hænger i flere lygtepæle i København, kan man se en mand iført intet andet end en cowboyhat og et revolverbælte. Og det har nu fået Københavns Kommune til at undersøge sagen nærmere, da en valgplakat af den karakter potentielt kan aflede trafikanternes opmærksomhed og dermed kan være til fare for trafikken.

Det fortæller Ivan Partov, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

»Det er ikke i sig selv ulovligt at hænge sådan en plakat op, hvis man stiller op til Folketingsvalget. Men hvis en plakat vurderes at kunne forstyrre trafikanternes opmærksomhed, er det en anden sag. Vi har nu været forbi plakaten og vurderer ikke, at den er problematisk. Så den bliver ikke pillet ned,« siger Ivan Partov.

Når der er folketingsvalg er det dog ikke unormalt, at kommunen må pille ulovlige valgplakater ned.

Under kommunalvalget i 2013 blev der eksempelvis hængt plakater op, som opfordrede de forbipasserende til at stemme på den forhenværende fodboldspiller Allan Simonsen, der som bekendt ikke stillede op. Og der er tidligere ophængt plakater i lygtepælene, som reklamerede for et bestemt bilmærke.

Men det er ulovligt at hænge plakater i lygtepælene, hvis der er ikke tale om en kandidat, der rent faktisk stiller op til et valg, siger Ivan Partov.

»Der er altid nogen, som udnytter valget til at sætte alt muligt mærkeligt op i byen,« konstaterer han.

Onsdag kunne man flere steder se flere forskellige plakater fra WWF Verdensnaturfonden. På en af dem stod der følgende:

»Nogle vælter sig i fadøl og dyre regninger. Andre steder vælter træerne, og dyrene betaler regningen.«

Fordi WWF Verdensnaturfonden er en organisation og ikke stiller op til valget, vil plakaterne nu blive pillet ned, siger Ivan Partov.

Hvad angår løsgængeren John Erik Wagner er det ikke første gang, at han påkalder sig offentlighedens opmærksomhed.

I forbindelse med kommunalvalget i 2013 løb han ind på scenen i DR's valgprogram »Demokratiets Aften« iført cowboytøj, og det har givet ham øgenavnet »Sheriffen fra Amager«. Stuntet gav ikke pote på valgdagen, og han blev ikke valgt ind.

Den 51-årige kandidat har dog også hængt valgplakater op, hvor han er mere traditionelt klædt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Politisk Morgenpost
  • Analyser & Perspektiv
  • Den Politiske Puls
  • Indeks