Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

København baner vej for flere ungdomsboliger

Et politisk flertal i København Kommune forventes torsdag at stemme for at lempe reglerne for opførsel af ungdomsboliger. Overborgmester Frank Jensen håber på op mod 6.000 nye boliger til unge inden 2025.

Det skal være lettere at finde en lejlighed, der er til at betale i København, hvis man er ung.

Torsdag forventes et flertal i Københavns Kommunes borgerrepræsentation at stemme for lempede regler for opførsel af kollegie- og ungdomsboliger.

Det skal være med til at bane vejen for op mod 6.000 flere billige lejeboliger til de unge inden for de kommende ti år, forklarer overborgmester Frank Jensen (S).

»Det er nu op til byggebranchen at gribe chancen og komme i gang med byggeriet, så der kan tilbydes boliger til det stigende antal unge i København,« siger Frank Jensen, som er sikker på at have et flertal i ryggen til afstemningen om ændringen af kommuneplanen.

København oplever en generel befolkningsvækst, og det er især de unge, der strømmer til byen. Ifølge Københavns Kommune har knap 140.000 unge mellem 20 og 29 år i dag adresse i kommunen.

De seneste fem år er antallet af unge steget med omkring 20.000. Og ifølge den seneste befolkningsprognose forventes yderligere 20.000 at bosætte sig i kommunen i de kommende fem år.

I øjeblikket betyder de nuværende regler for byggeri, at det ofte er for dyrt at bygge ungdomsboliger for private byggefirmaer. De nye lempelser skal blandt andet ændre på kravene til parkeringspladser, friarealer og bygningstyper, så opførslen bliver billigere.

Ifølge Frank Jensen har man allerede fået tilsagn om, at flere firmaer er klar til at sætte gang i byggeriet.

Den borgerlige fløj på Københavns Rådhus forventes dog ikke at være venligt stemt over, at kravene til omfanget af parkeringspladser sættes ned. Men det er en fejlskudt kritik, mener Frank Jensen.

»Det er selvfølgelig også vigtigt at have P-pladser, men vi skal også placere dem, hvor der er behov. Og der, hvor vi bygger ungdomsboliger, der er behovet mindre,« siger han

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.