Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Knap 40 procent ser ud til at have stemt

Klokken 16 ligger valgdeltagelsen i Ritzaus rundspørge på niveau med valget i 2013.

Thyregod Skole i Thyregod på valgdagen under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017)
Thyregod Skole i Thyregod på valgdagen under Regions- og Kommunalvalget 2017, tirsdag den 21. november 2017.. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017)

Klokken 16 havde 38,9 procent af vælgerne stemt i udvalgte kommuner og valgsteder med 456.525 stemmeberettigede vælgere, der indgår i Ritzaus rundspørge.

Ved valget i 2013 var tallet 38,3 procent. Dermed ligger valgdeltagelsen tilsyneladende nogenlunde på niveau med sidst, selv om vælgerne har haft en time mere at stemme i.

Der er dog over tre timer, til valgstederne lukker klokken 20. Og valgdeltagelsen kan nå at stige, hvis tilstrømningen til valgstederne tager til sidst på eftermiddagen.

Valgforsker og professor Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab på Københavns Universitet, siger tirsdag eftermiddag, at noget tyder på, at nogle vælgere har flyttet deres besøg på valgstedet fra om eftermiddagen til om morgenen.

»Men det hele kan nå at flytte sig endnu. Det er dog stadigvæk spændende, om vi kan nå helt op på det flotte resultat fra sidst, hvor valgdeltagelsen endte på 71,9 procent,« siger Kasper Møller Hansen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.