Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klimaminister skal stå skoleret om hul i grøn plan

Liberal Alliance vil have minister i samråd om økonomien i sidste års store energiaftale.

Hænger økonomien i energiforliget fra 2012 overhovedet sammen?

Det spørgsmål vil Liberal Alliance have klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) til at forklare i et samråd.

Spørgsmålet kommer, efter prisen for at udlede CO2 i dag er så lav, at grønne investeringer bliver en dårligere forretning end ventet. På den baggrund viser beregninger fra Dansk Energi ifølge Berlingske, at industrien og forbrugernes bidrag til energiforliget, der satser på grøn omstilling, vil stige markant frem mod 2020.

»Vi har hele tiden vidst, at energiforliget koster forbrugerne og erhvervslivet milliarder af kroner. Nu viser det sig så, at energiregningen vil eksplodere til uanede højder, og det bliver ministeren nødt til at forholde sig til,« siger energiordfører Villum Christensen (LA) i en pressemeddelelse.

»Jeg vil have et klart svar på, om danskerne kan stole på de beregninger, som er blevet lagt frem med energiforliget. Hvis ikke, så ender det jo med, at der dårligt nok er råd til at tænde for stikkontakterne i de danske hjem og virksomheder.«

Som det eneste parti står Liberal Alliance uden for energiaftalen, der blev indgået i marts sidste år.

Ifølge Berlingske vil Venstre have, at Martin Lidegaard samler forligskredsen for at drøfte, om der er tiltag, der bliver for dyre at gennemføre. Det samme er meldingen fra Dansk Folkeparti.

Ministeren selv kalder i Berlingske beregningen fra Dansk Energi »lidt forsimplet«, men han erkender, at prisen på CO2-udledning er et problem.

»Der er ingen grund til at lægge skjul på, at den nuværende kvotepris er et problem for den grønne omstilling i Europa. Det er den for alle de lande inklusiv Danmark, som foretager de her investeringer. For jo højere prisen på CO2-udledning er, jo bedre investeringer bliver det. Netop derfor kæmper vi for at få en højere kvotepris,« siger han til Berlingske.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.