Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Klik på kortet: I disse kommuner bugner pengekassen

Finansministeren kræver, at kommuner med høj likviditet sætter skatten ned. 60 kommuner har dobbelt så stor likviditet som anbefalet og 32 har tre gange så meget. Se alle kommuner med nyeste likviditetstal fra første kvartal 2107 her.

Danmarks liberale finansminister Kristian Jensen bryder sig ikke om at se bugnende kommunekasser. Han kræver derfor, at kommuner med høj likvidtet sætter skatten ned og sender pengene ud i borgernes lommer, som ledi en aftale om kommunernes økonomi i 2018.

Finansministeren har ikke sat tal på, hvornår han mener, at en kommune har en tilstrækkelig likviditet til at lette skatten.

Ifølge DK-Økonomis oplysninger er den generelle tommelfingerregel i kommunerne, at en kommune skal have en likviditet på mindst 2500 kr. pr. indbygger for både at have penge til den løbende drift og til mindre udsving i økonomien.

60 kommuner har mere end det dobbelte - altså en livkditet over 5.000 kr. pr. indbygger, mens 34 kommuner har en likviditet, som er tre gange så stor. 13 kommuner befinder sig i Joachim Von And-klassen med en likvididtet over 10.000 kr. pr. indbygger.

En af finansministerens trumfer i forhandlingerne er, at Kommunernes Landsforening meget gerne vil have forlænget et særligt finansieringsbidrag på 3,5 mia. kr., som særligt går til komuner med en svagere økonomi.

I den gruppe har otte kommuner en likviditet, som er under den generelle tommelfingerregel på 2500 kr. pr. indbygger, og yderligere 10 ligger i spændet mellem 2500 og 3500 kr. pr. indbygger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.