Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KL vil selv bestemme over budgettet

KL er træt af, at skiftende regeringer kan straffe kommunerne økonomisk, hvis de overskrider budgetterne.

København: Regeringens kontrol med kommunernes budgetter er for streng.

Det mener Kristian Wendelboe, administrerende direktør i Kommunernes Landsforening (KL), som har talt med Politiken.

Kristian Wendelboe opfordrer til, at regeringen bløder op for den såkaldte budgetlov, som gør det muligt for skiftende regeringer at straffe kommuner økonomisk, hvis de overskrider budgetterne.

- Selv hvis man tilhører den gruppe af mennesker, der synes, at budgetloven er en stor succes, er det bare sådan, at alle sådanne styringssystemer har sin tid, inden de sander til, siger Kristian Wendelboe til Politiken og tilføjer:

- Et af problemerne ved budgetloven er, at den er for låst.

Desuden betyder loven, at Folketinget vedtager lofter for, hvor mange penge kommunerne må bruge hvert år - fire år frem i tiden.

KL-chefen mener ifølge Politiken, at loven er utidssvarende, fordi den økonomiske situation i kommunerne har ændret sig med flygtningekrisen.

- Ud fra et økonomistyringssynspunkt ville det være sundere, hvis man lavede loven om, så den blev mere fleksibel, siger han til Politiken.

Forsker ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora) Jørgen Mau Pedersen giver Kristian Wendelboe ret i, at budgetloven har svækket kommunernes position.

- Budgetloven har styrket statens forhandlingsposition over for kommunerne, fordi rammen er lagt fast fra starten, siger Jørgen Mau Pedersen til Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.