Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KL: Finansminister fotoshopper med virkeligheden

Økonomiaftalen med regeringen tager ikke højde for ekstraordinær flygtningesituation, mener KL-formand.

Aalborg: Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) "fotoshopper" med virkeligheden, når han siger, at sidste års økonomiaftale med kommunerne netop tog højde for den ekstraordinære situation med mange flygtninge.

Det siger formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm (V), på Kommunaløkonomisk Forum i Aalborg.

Reaktionen kommer, efter at finansministeren fra talerstolen har sagt, at man netop tog højde for "den ekstraordinære situation", da man forhandlede økonomi med kommunerne i sommer.

Men det er lodret forkert, mener Martin Damm.

- Da vi forhandlede økonomi med regeringen før sommer, så situationen helt anderledes ud. Til og med maj var der 3067, der havde søgt asyl i Danmark. Det var det grundlag, vi forhandlede på, siger Martin Damm.

- Men fra juni til november er der kommet 15.028 nye asylansøgere. Så det med, at vi kendte forudsætningerne, det er at fotoshoppe med virkeligheden, siger Martin Damm.

Kommunerne føler sig svigtet af finansministeren, fordi man ifølge KL har aftalt med regeringen at give integrationsområdet et økonomisk "eftersyn" senest i januar 2016.

Men nu afviser Claus Hjort Frederiksen, at han har lovet kommunerne at snakke økonomi før de egentlige forhandlinger om næste års økonomi med kommunerne til sommer.

Kommunerne peger på, at de mange nye asylsøgere og flygtninge giver et voldsomt pres på kommunerne, og at det vil medføre store udgifter til daginstitutioner, pædagoger, lærere og læger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.