Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Khader kan være på vej tilbage i dansk politik

Den tidligere folkevalgte for de Radikale og Ny Alliance er ifølge avis favorit til at overtage konservativ kreds i Aarhus til folketingsvalget.

Naser Khader kan være på vej til et comeback i dansk politik.

Den erfarne politiker og nuværende Senior Fellow ved den amerikanske tænketank Hudson Institute er i hvert fald ifølge Jyllands-Posten favorit til at overtage de to eftertragtede konservative kredse Aarhus Syd og Skanderborg efter Tom Behnke (K), som ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg.

Flere centrale konservative topfolk bekræfter over for avisen, at Naser Khader, der stillede op for partiet i 2011, og som har været valgt ind for de Radikale og Ny Alliance, er gået i tænkeboks for at beslutte, om han ønsker at genindtræde i dansk politik.

De to kredse er med stor sandsynlighed et af de mest sikre mandater til de Konservative, og partiet har igennem en længere periode ledt efter en markant skikkelse til at overtage faklen efter Tom Behnke.

Formanden for de Konservatives vælgerforening i Aarhus, Lars Kjær, afviser dog, at der er noget konkret på plads.

»Jeg har ingen kommentarer til rygter. Jeg har en bruttoliste med 12 navne, som vi fører samtaler med om den ledige plads. Og alle skal have mulighed for at drøfte sagen fortroligt med os og have mulighed for at trække sig uden at andre kender deres identitet,« siger Lars Kjær til stiften.dk.

Partiformand Søren Pape Poulsen (K), ønsker heller ikke at bekræfte Naser Khaders mulige kandidatur i Aarhus, men over for Jyllands-Posten medgiver Pape, at Naser Khader vil være et godt navn at opstille for de Konservative.

Ved det seneste folketingsvalg i 2011 lykkedes det ikke Naser Khader at blive valgt til Folketinget. Kort tid efter forlod han dansk politik.

Berlingske Nyhedsbureau har tirsdag uden held forsøgt at få en kommentar fra Naser Khader.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.