Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kerry takker Danmark for bidrag i kamp mod Islamisk Stat

Danmarks og andres bidrag til bekæmpelsen af ekstremister betyder succes på sigt, siger John Kerry.

- Vi vil få succes, fordi vi har partnere som Danmark og andre, som bidrager med folk ved fronten. De bidrager på så mange andre måder, siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry. Reuters/Pool
- Vi vil få succes, fordi vi har partnere som Danmark og andre, som bidrager med folk ved fronten. De bidrager på så mange andre måder, siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry. Reuters/Pool

København. USA sætter stor pris på Danmarks bidrag til bekæmpelsen af ekstremister i Irak og Syrien, slår udenrigsminister John Kerry fast under sit første besøg i Danmark som minister.

- Vi vil få succes, fordi vi har partnere som Danmark og andre, som bidrager med folk ved fronten. Og de bidrager også på så mange andre måder, siger John Kerry.

- Det tager tid, men jeg er overbevist om, at vi vil lykkes, uddyber den amerikanske udenrigsminister, som torsdag og fredag besøger Danmark og Grønland.

Torsdag aften står den på middag på restaurant Nimb i Tivoli, hvor Kerry har været som dreng.

- Jeg er meget glad for at være her, og jeg er specielt glad for at være tilbage i Tivoli, hvor jeg var sidst som lille dreng med min familie, siger Kerry.

Den nu 72-årige minister boede dengang i Oslo, hvor hans far var udstationeret på ambassaden.

Fredag rejser Kerry med Kristian Jensen sammen til Grønland for blandt andet at se på klimaforandringer.

- En af de største udfordringer i vor tid, ud over bekæmpelsen af ekstremisme, er den enorme kamp mod klimaforandringer. Det er derfor, at jeg tager til Grønland i morgen, siger Kerry og fortsætter:

- Alle ved at det, vi nu ser, er en stor forandring af vejrmønstre, gletsjere smelter. Vi må træffe klogere beslutninger med den energi, som vi forbruger. Danmark hjælper med at sætte tempoet med fornuftige valg, men vi skal alle gøre det hurtigere.

Under middagen vil udenrigsminister Kristian Jensen (V) takke Kerry i sin tale.

- Jeg vil starte med at rose John Kerry for den enorme indsats, han gør for at få skabt fred i verden.

- Han har personligt stået i spidsen for at forhandle atomaftalen med Iran. Han er drivkraft både i spørgsmålet om fred i Syrien, bekæmpelsen af Isil (IS) og i spørgsmålet om Ukraine, sagde Kristian Jensen tidligere torsdag.

Den danske udenrigsminister vil også forsøge at skubbe USA i retning af større fokus på vedvarende energi og energieffektivisering.

- Jeg vil også meget gerne have, at USA ikke bare snakker om klimaforandringer, siger Kristian Jensen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.